Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Stigao je novi broj Communia u prodaju!

Novi, treći ovogodišnji broj Međunarodnoga katoličkoga časopisa Communio, posvećen je trima važnim temama: Kristovom ponovnom dolasku, demokraciji i odnosu islama i Europe.

Peter Henrici bavi se pitanjem Kristova ponovnog dolaska u kojem naglasak stavlja na filozofska promišljanja o vremenu parusije, Helmut Hoping piše članak naslovljen: Kada se okonča sva igra maski i nepravde ili O Božjem sudu ljudima, a Ivica Raguž piše o kraju svijeta, Antikristu i milenarizmu. U člancima posvećenima demokraciji, Remi Barague pita se u svome članku: Može li čovjek opstati u demokraciji, Slaven Ravlić piše o demokraciji danas, odnosno o nekim tendencijama u svijetu i u Hrvatskoj, Nenad Malović analizira temelje demokracije u misli Erica Voegelina, a Jean Mesnard piše o odnosu demokracije, humanizma i duhovnosti.
U tekstovima koji se bave odnosom islama i Europe Felix Körner piše o islamu u današnjem svijetu, o njegovoj povijesti, pojmovima i perspektivama, Hans Schelkshorn svoj je tekst naslovio: Europa i arapska pobuna, Joachim Valentin piše tekst koji nosi naslov: Riječ u svijetu – Kršćanske i islamske varijacije jedne teme, Adel Theodor Khoury piše o odnosu Isusa Krista i Kur΄ana, a kardinal Christoph Schönborn pita se je li islam u Europi strano tijelo ili korijen, odnosno što za Europu znači kršćanstvo.

U novome broju Communia doneseno je i više ogleda u kojima Ružica Pšihistal piše o Tinu Ujeviću i svetom Moničinom sinu, odnosno o augustinskome tragu u Ujevićevim ispovijestima, Marina Vicelja-Matijašić svoj ogled naslovljuje: Ikonografija Kristova uzašašća u umjetnosti zapadnoga kršćanstva, a Michael Seewald i Bertram Stubenrauch pitaju se je li  sloboda pomodna riječ u teologiji.

Ovaj broj Communia Kršćanska sadašnjost poklanja svojim pretplatnicima i ujedno im najavljuje da će od sljedeće godine, zbog obilja tema i zanimanja čitatelja, umjesto dva, izlaziti tri broja toga poznatoga i priznatog teološkog časopisa.

Kontakt za upit i prijave pretplata:
Kršćanska sadašnjost d.o.o.
Marulićev trg 14, p.p. 434, Zagreb
fax: 01/48 11 118
tel: 01 / 63 49 044
e mail: pretplata@ks.hr
Napomena: zemaljsku poštarinu plaća KS, avionsku poštarinu plaćaju sami pretplatnici

Misao dana

Mislim da treba imati dobro na pameti upravo osjećaj za vrijeme. Mnogi kažu da je karakteristika kršćanstva što ima osjećaj za vrijeme, tj. kršćani su ga imali, znali su da nije ovo vrijeme samo da se otrpi, da se preživi, nego su bili zainteresirani da se u tom vremenu nešto događa i nešto ostvari. (Aldo Starić, „Kršćanska vjera”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.