Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Stigao je novi broj Communia u prodaju!

Novi, treći ovogodišnji broj Međunarodnoga katoličkoga časopisa Communio, posvećen je trima važnim temama: Kristovom ponovnom dolasku, demokraciji i odnosu islama i Europe.

Peter Henrici bavi se pitanjem Kristova ponovnog dolaska u kojem naglasak stavlja na filozofska promišljanja o vremenu parusije, Helmut Hoping piše članak naslovljen: Kada se okonča sva igra maski i nepravde ili O Božjem sudu ljudima, a Ivica Raguž piše o kraju svijeta, Antikristu i milenarizmu. U člancima posvećenima demokraciji, Remi Barague pita se u svome članku: Može li čovjek opstati u demokraciji, Slaven Ravlić piše o demokraciji danas, odnosno o nekim tendencijama u svijetu i u Hrvatskoj, Nenad Malović analizira temelje demokracije u misli Erica Voegelina, a Jean Mesnard piše o odnosu demokracije, humanizma i duhovnosti.

U tekstovima koji se bave odnosom islama i Europe Felix Körner piše o islamu u današnjem svijetu, o njegovoj povijesti, pojmovima i perspektivama, Hans Schelkshorn svoj je tekst naslovio: Europa i arapska pobuna, Joachim Valentin piše tekst koji nosi naslov: Riječ u svijetu – Kršćanske i islamske varijacije jedne teme, Adel Theodor Khoury piše o odnosu Isusa Krista i Kur΄ana, a kardinal Christoph Schönborn pita se je li islam u Europi strano tijelo ili korijen, odnosno što za Europu znači kršćanstvo.

U novome broju Communia doneseno je i više ogleda u kojima Ružica Pšihistal piše o Tinu Ujeviću i svetom Moničinom sinu, odnosno o augustinskome tragu u Ujevićevim ispovijestima, Marina Vicelja-Matijašić svoj ogled naslovljuje: Ikonografija Kristova uzašašća u umjetnosti zapadnoga kršćanstva, a Michael Seewald i Bertram Stubenrauch pitaju se je li  sloboda pomodna riječ u teologiji.

Ovaj broj Communia Kršćanska sadašnjost poklanja svojim pretplatnicima i ujedno im najavljuje da će od sljedeće godine, zbog obilja tema i zanimanja čitatelja, umjesto dva, izlaziti tri broja toga poznatoga i priznatog teološkog časopisa.

Kontakt za upit i prijave pretplata:
Kršćanska sadašnjost d.o.o.
Marulićev trg 14, p.p. 434, Zagreb
fax: 01/48 11 118
tel: 01 / 63 49 044
e mail: pretplata@ks.hr
Napomena: zemaljsku poštarinu plaća KS, avionsku poštarinu plaćaju sami pretplatnici

Misao dana

Evo jedne lijepe zamisli o kojoj se usuđujemo razmišljati: svaki je čovjek dio velike cjeline i svaki čovjek pridonosi uspjehu plana spasenja. Svaki je čovjek posebno i jedinstveno stvorenje. Uspješan život sastoji se dijelom iz toga da smijemo stvarati na temelju izvjesnosti o svojoj jedinstvenosti i posebnosti. Naći svoje »mjesto u životu« znači naći mjesto koje jedino ja mogu preuzeti, naći mjesto na kojem će se podudarati moje nadarenosti i okolnosti. (Alois Kothgasser/Clemens Sedmak, “Izvori sreće. O otmjenosti dobrog života”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.