Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Što čitati u svibnju? Darujemo knjigu Krunica naše Gospe!

Dragi prijatelji,

danas na blagdan sv. Josipa Radnika, zaručnika Blažene Djevice Marije, započinje mjesec svibanj. Mjesec je marijanske pobožnosti, mjesec je kad rado pjevamo “Marijo, svibnja kraljice”, mjesec je kad milijuni vjernika pletu molitvene vijence moleći krunicu i hodočaste u marijanska svetišta.

Zašto je baš svibanj Marijin mjesec? Razlozi za to brojni su, a po svoj prilici, svibanj kao vrijeme pobožnosti Bogorodici nametnuo se kao protuteža starim Grcima i Rimljanima i njihovim negdašnjim proljetnim slavljima i čašćenjima božica plodnosti i novoga života.

Svibanj je mjesec cvijeća, vrijeme kada buja zelenilo i otvaraju se pupoljci pa je prikladno stoga više misliti na onu iz koje nam je iznikla mladica, Krist Gospodin, koji donosi vječni život i ljepotu.

Među pučkim pobožnostima Blaženoj Djevici Mariji najistaknutija je molitva krunice. Ovih dana i papa Franjo pozvao je sve na molitvu krunice. »Bliži se mjesec svibanj u kojem Božji narod osobito snažno izražava svoju ljubav i pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji. Tradicionalno se u tome mjesecu krunica moli kod kuće, u obitelji. Ograničenja nametnuta zbog pandemije ‘prisiljavaju’ nas više cijeniti taj obiteljski vidik krunice, pa i u pogledu duhovnosti. Želim, stoga, svima predložiti da ponovno otkriju ljepotu moljenja krunice kod kuće u mjesecu svibnju«, rekao je papa.

U ovo vrijeme mnogo je inicijativa, poticaja i poziva na molitvu krunice. Svoju molitvu krunice možete osvježiti uz izdanje KS-a Krunica naše Gospe, autora Romana Guardinija, u kojem se na temeljni duhovni uvod nadovezuju kratka teološka izlaganja pojedinih desetica i praktične upute za uvježbavanje ovoga oblika molitve. Kad govorimo o Guardiniju, riječ je o svećeniku i jednom od najznačajnijih likova europske kulturne povijesti 20. stoljeća.

Pripremili smo za vas i posebnu pogodnost!

Od 4. 5. do 11. 5. svakome tko kupi naše proizvode
u vrijednosti od 150,00 kn i više poklanjamo knjigu
Romana Guardinija Krunica naše Gospe!


Preporučujemo vam i dokument Krunica Djevice Marije (Rosarium Virginis Mariae) svetoga pape Ivana Pavla II. U ovom apostolskom pismu, Papa podsjeća na to da je krunica, premda po svojemu obliku marijanska, usredotočena na Krista te želi potaknuti vjernike na molitvu krunice.

Nalazimo se još uvijek u vazmenom vremenu u kojem slavimo otajstvo Kristova uskrsnuća. Ono se isprepliće s ovim vremenom kada već tradicionalno svoj pogled usmjeravamo prema, kako netko reče, najljepšoj i najdražoj Ženi svijeta.

Toliko je toga o njoj rečeno, napisano i izgovoreno; tolike su bezbrojne molitve izrečene i milosti darovane po njezinom zagovoru. Toliko je ljubavi proteklo između neba i zemlje upravo po njenom posredovanju. Pa ipak, ponizna službenica Božja ništa nije zadržala za sebe, nego je sve darovala Bogu i čovječanstvu. Ne dugujemo li njoj sve što imamo, budući da se podložila Božjoj volji i dala nam Krista?

Zato je svibanj izvrsna prilika da bolje upoznamo Mariju.

Prošetajte našom web knjižarom u kojoj možete naći brojna izdanja vezana uz Mariju, od znanstvenih radova preko poezije, pa do duhovne literature. Iz ponude za vas izdvajamo:

Sv. Ljudevit Marija Grignion Monfortski, Duhovni spisi. Riječ je o knjizi koja sabire šest glavnih djela sv. Ljudevita, u sklopu kojega se nalazi duhovni klasik i najdraža knjiga sv. Ivana Pavla II. – Rasprava o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici. Sveti Ivan Pavao II. za svoje geslo uzeo je upravo Monfortovu rečenicu posvete ili, moglo bi se reći, predanja: »Totus tuus – Sav Tvoj«, koja se odnosi na Blaženu Djevicu Mariju.

Ivan Damaščanski, Svečani govori o Djevici Mariji. Knjiga je mnogo više nego samo prijevod i stručno tumačenje četiriju propovijedi znamenitoga crkvenog oca Ivana Damaščanskoga o Blaženoj Djevici Mariji. On je svojim propovijedima o Djevici Mariji uvelike utjecao na teologe koji su poslije njega razmišljali o toj tajni Djevičina života.


Christopher O'Donnell, O Mariji. Knjiga irskoga profesora duhovnosti Christophera O'Donnella, oca karmelićanina, kratak je uvod u učenje Crkve o Djevici Mariji.

p. Miljenko Sušac SMM, Posveta Isusu Kristu po Mariji. Autor donosi prikaz marijanske duhovnosti ne vodeći se toliko znanstvenim kriterijima, već materiju iznosi više na obavijestan način jer mu je nakana da prosječni kršćanski vjernik ovu knjigu može koristiti kao priručnik za svoj duhovni život.

Lush Gjergji, Ljubiti s Marijom. Knjiga je pisana na temelju razmišljanja, nauka Drugoga vatikanskog sabora i misli svjedokinje vjere Majke Terezije. Piše ju čovjek koji je pronicao u život Majke Terezije, djelo Duha Svetoga, te je kroz svoje srce i svoje misli pretočio taj život u ljudsku riječ kako bi dospjela ljudskim srcima.


Dragutin Domjanić, K suncu prosi vsaka roža. Jeste li znali da je upravo Domjanić ispjevao »K suncu prosi vsaka roža« i »Ljiljane bijeli«? U ovoj knjižici, one zauzimaju svoje zasluženo mjesto uz već kultne Domjanićeve pjesme »Fala« i »Kaj«. Domjanić je pjesnik iznimne osjećajnosti i jedna od najreprezentativnijih pojava hrvatske književnosti na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće.

Za one koji žele dublje proniknuti u teme iz područja mariologije, bilo da je riječ o teološkim ili kulturološkim pristupima, mogu posegnuti za nizom marioloških zbornika koji su pripremljeni i objavljeni u suizdanju s Hrvatskim mariološkim institutom KBF-a u Zagrebu.

Zbornici sabiru radove sa stručnih simpozija koje svake tri godine organizira Hrvatski mariološki institut te tako proučava i predstavlja mariologiju i marijansku pobožnost naših svetišta kao što su Marija Bistrica, Trsat, Solin, Aljmaš, ali i druga u kojima tek namjerava održavati svoje simpozije, čime pridonosi poznavanju hrvatske mariološke i marijanske baštine. Izdvajamo nekoliko naslova: Vlado Košić (ur.), Alma Refugii Mater: Aljmaška Majka od Utočišta, Petar Lubina (ur.), Beata Virgo de miraculis. Štovanje Blažene Djevice Marije na području Gospićko-senjske biskupije, s. Valerija Nedjeljka Kovač, Štovanje Bogorodice na području Sisačke biskupije.

Kako naručiti?

Vrata naših knjižara u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru, Karlovcu i Mariji Bistrici od 27. 4. 2020. ponovno su otvorena pa knjige ponovno možete prelistati, pogledati i kupiti »na licu mjesta«.

Svima koji i nadalje žele kupovati naša izdanja iz udobnosti i sigurnosti vlastitoga doma, osiguravamo mogućnost narudžbe i kupnje i na sljedeće načine:

1. Putem web knjižare Kršćanske sadašnjosti: www.ks.hr 
    (naručeno možete platiti kreditnim karticama, po predračunu, pouzećem)
2. Putem telefona: 01 / 63 49 030;  01 / 63 49 031
    Nazvati možete od ponedjeljka do petka 8 – 16 sati
    (naručeno možete platiti po predračunu, pouzećem)
3. Putem elektronskom poštom: e-mail: ks-prodaja@ks.hr  

    Dovoljno je da navedete svoje podatke, naslove i količinu primjeraka te adresu dostave
    (naručeno možete platiti po predračunu, pouzećem)

Na sve kupovine iznad 100,00 kn poštarina je i dalje besplatna, a naručene naslove isporučujemo dostavnom službom.

Misao dana

Sam otac Pio je, sa svoje strane, posvjedočio: »Sve se svodi na sljedeće: razdire me ljubav prema Bogu i prema bližnjemu. Bog mi je neprestano na pameti i urezan u srce. Ne gubim ga nikada iz vida: dirnut sam promatrajući njegovu ljepotu, njegove osmijehe, njegovu uznemirenost, milosrđe, osvete ili, bolje rečeno, strogoću njegove pravde.« (Stefano Campanella, “Milosrđe u oca Pija“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.