Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Šuljićev "Dobri menadžer" preveden na slovački

koju je 2004. godine izdala Kršćanska sadašnjost, krajem prošle, 2008. godine, objavljena je na slovačkome jeziku. Kao svoju 663 knjigu izdala ju je katolička izdavačka kuća „Luč“ iz Bratislave u nizu „Vjera, ufanje, ljubav“, a na slovački ju je prevela Alica Kulihová.

Slovački izdavač zadržao je grafički koncept KS-ova rješenja naslovnice i rasporeda tekstova s time da je umjesto hrvatskog originala s prikazom Kristova lica slikara Josipa Botterija Dinija donio prikaz Kristova lica s poznatoga Torinskoga platna te je na prvo mjesto stavio naslovnu meditaciju o Dobrome menadžeru kao parafrazu Isusove priče o Dobrome pastiru.Knjiga se na slovačkome jeziku zove „Dobry manažér“ i ima 160 stranica.

To je prva Šuljićeva knjiga prevedena na neki strani jezik, a osim nje postoji zanimanje za prevođenje njegove knjige „Vjerovati radosti“ na njemački jezik.


 

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.