Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Svečani blagoslov i otvorenje nove knjižare KS-a u Rijeci


 
logo_KS1.jpg Obavještavamo Vas da će se
u petak 11. travnja 2008.
u 12 sati u Rijeci (u ulici Nikole Tesle 4a)
održati svečani blagoslov i otvorenje
nove knjižare Kršćanske sadašnjost.


Novu knjižaru Ks-a u Rijeci blagoslovit će i otvoriti riječki nadbiskup Ivan Devčić. Osim nadbiskupa o važnosti vjerske i posebice teološke knjige govorit će direktor KS-a dr. Adalbert Rebić i profesor sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci dr. Darko Gašparović.
  

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.