Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Sveto pismo – riječ Božje ljubavi i spasenja za svakog čovjeka

Dragi prijatelji,


trenutna situacija pokazuje nam da smo krhka i lomljiva bića, podložna silama koje nas nadilaze. Podložni smo bolestima, prirodnim katastrofama i drugim očitovanjima čudesnih sila prirode, stvorene od Boga. Nedavni potres i trenutna pandemija koronavirusa događaji su koji uzdižu čovjekove oči prema nebu. Netko se tako možda pita zašto se to sve događa i je li to Božja kazna; Isus kaže: „Nipošto, kažem vam, nego ako se ne obratite, svi ćete tako propasti” (Lk 13, 4). Netko pita zajedno s Isusom, usamljen i bolestan, gledajući smrti u oči: „Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?” (Mt 27, 46). Neki jačaju svoju vjeru i hrabre se riječima Svetog pisma, kao što Pavao kaže: „Uvijek se radujte! Bez prestanka se molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu” (1 Sol 5, 16-18). Ili kao što kaže sv. Petar: „Zbog toga se radujte, makar se sada možda trebalo malo i žalostiti zbog različitih kušnja: da prokušanost vaše vjere – dragocjenija od propadljivog zlata, koje se ipak u vatri kuša – stekne hvalu, slavu i čast o Objavljenju Isusa Krista” (1 Pt 1, 6-7).

Sveto pismo jest Božja riječ, a to je riječ Božje ljubavi i spasenja za svakog čovjeka, i u njemu kršćani pronalaze nadahnuće za svoj život i prijeko potrebnu hranu duha. 


Katekizam uči: „U riječi Božjoj tolika je sila i moć da je ona uporište i životna snaga Crkvi, a djeci Crkve ona je jedrina vjere, hrana duše te čisto i nepresušno vrelo duhovnoga života.“ „Kristovim vjernicima treba biti širom otvoren pristup Svetom pismu“ (br. 131).


Crkva „na poseban način potiče sve Kristove vjernike [...] da čestim čitanjem božanskih Pisama izuče ‘najuzvišenije poznavanje Isusa Krista’ (Fil 3, 8). Jer ‘nepoznavanje Pisama jest nepoznavanje Krista’“ (br. 133).

Draga prijateljice, dragi prijatelju: čitaš li Pismo? Rasteš li s njime? Imaš li ga u srcu? Danas nažalost mnogi katolici drže Bibliju samo na polici i rijetko im je u rukama. Mnogi je se boje. Mnogi su ju zaboravili. Ovo vrijeme, kad nam je svima potrebna utjeha i sigurnost, pravo je vrijeme da se više družimo s Božjom riječi.


Mnogo vremena posvećujemo čitanju i „studiju” (osobito sada) vijesti, sporta, politike, filmova i serija, videoigara, a nekako je tako teško naći bilo kakvo vrijeme da čitamo Bibliju i upijamo riječi onoga Gospodina kojem se klanjamo i kojega primamo u pričesti, nerijetko i svake nedjelje.


Mnogima je Biblija – dosadna, no to je samo znak da ju nisu upoznali ni zavoljeli, za što je potreban trud i dobra volja. Mnogi ju ne prepoznaju istinski kao riječ Božju ili im je pak nerazumljiva, no Bibliju je potrebno upoznavati, čitati, njome hraniti dušu, upravo ju “žvakati” i s njom srasti, voljeti ju i dopustiti da se riječ koja ulazi u onoga koji ju čita začne u srcu, da poput sjemena klija i raste te donosi plod.

Stoga, otvorimo se toj riječi, iskoristimo ovo darovano vrijeme i doživimo Krista kroz Sveto pismo. Sv. Pavao kaže: „Blizu ti je Riječ, u ustima tvojim i u srcu tvome – to jest Riječ vjere koju propovijedamo” (Rim 10, 8); u današnje nam je vrijeme riječ Božja blizu i možda dostupnija no ikad, a za to se brine i Kršćanska sadašnjost.

U ponudi imamo mnoštvo različitih izdanja: dječje Biblije, ilustrirana Biblija za mlade, zatim: Jeruzalemska Biblija, Novi zavjet i Psalmi, Ekumenska Biblija i mnoge druge. 

Naše Biblije dostupne su u raznim izdanjima, formatima i uvezima, kao i džepnim inačicama te svatko može pronaći ponešto za sebe.

Podsjećamo Vas i na Bibliju online koju možete koristiti besplatno kad god to poželite!


„Prošetajte“ našom bibliotekom biblijskih izdanja, pogledajte koje su akcije u tijeku i odaberite nešto za sebe i svoje bližnje. Želite li pronaći nešto za svoje najmlađe, zavirite u Kana klub, i tamo smo vam pripremili razne pogodnosti.


Pozivamo Vas da nam se pridružite na našim društvenim mrežama, sudjelujete u nagradnom darivanju u kojem možete osvojiti jedno od naših vrijednih biblijskih izdanja.


Vidimo se na Facebook stranicama Kršćanska sadašnjost ili Kana! Sretno!


Neka nam u ove dane, a i u budućnosti, Božja riječ bude blizu, da ju čitamo, o njoj razmišljamo i mijenjamo svoj život po njoj!

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.