Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Teološki četvrtak - 22. 2. 2018.

Kršćanska sadašnjost
upravo na sam dan svoga 50. rođendana
nastavlja s održavanjem

TEOLOŠKOG ČETVRTKA
o temi:
KS I KONCILSKA OBNOVA U NAS
50. obljetnica Kršćanske sadašnjosti


Uvodna izlaganja održat će:
prof. dr. sc. Željko TANJIĆ

i
dr. sc. Stjepan BREBRIĆ

Susret će se održati
22. veljače 2018. (Dan KS-a) u 19 sati
u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu,
Kaptol 29 – Dvorana II u Zagrebu.


Prigodno je i primjereno da na svoj 50. rođendan bacimo pogled prema ostvarenjima u proteklih pola stoljeća svoga djelovanja. To je djelovanje nezamislivo bez II. vatikanskog koncila, odnosno bez njegova provođenja u našoj Crkvi i Domovini. Što je Kršćanska sadašnjost sve postigla, kakve je sve prilike i mogućnosti koristila kako bi odgovorila na izazove vremena, odnosno koja je njezina uloga u provođenju koncilske reforma u nas, u kakvim prilikama i crkveno-društvenim okolnostima djelovala  – sve će to i još mnogo više biti tema ovog našeg susreta. Središnja proslava zlatnoga jubileja Kršćanske sadašnjosti bit će 12. lipnja 2018. godine, a ovim Teološkim četvrtkom započinjemo niz obilježavanja te naše velike obljetnice!

Priključite nam se na susretu, razmišljajte i slavite s nama!

Veselimo se Vašem dolasku!

Misao dana

Duhovni čovjek je onaj koji »ili jeo ili pio ili drugo što činio, sve na slavu Božju čini« (1 Kor 10,31). To opet ne znači kako samo bilježi u svom umu neku općenitu nakanu slavljenja Boga nego da je njegovo sveukupno djelovanje lišeno površnog automatizma neke konvencionalne rutine. To znači da sve što čini, čini slobodno, jednostavno, spontano, iz dubine svog srca, iz ljubavi. (Thomas Merton, „Duhovno vodstvo i meditacija“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.