Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Teološki četvrtak - 22. 2. 2018.

Kršćanska sadašnjost
upravo na sam dan svoga 50. rođendana
nastavlja s održavanjem

TEOLOŠKOG ČETVRTKA
o temi:
KS I KONCILSKA OBNOVA U NAS
50. obljetnica Kršćanske sadašnjosti


Uvodna izlaganja održat će:
prof. dr. sc. Željko TANJIĆ

i
dr. sc. Stjepan BREBRIĆ

Susret će se održati
22. veljače 2018. (Dan KS-a) u 19 sati
u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu,
Kaptol 29 – Dvorana II u Zagrebu.


Prigodno je i primjereno da na svoj 50. rođendan bacimo pogled prema ostvarenjima u proteklih pola stoljeća svoga djelovanja. To je djelovanje nezamislivo bez II. vatikanskog koncila, odnosno bez njegova provođenja u našoj Crkvi i Domovini. Što je Kršćanska sadašnjost sve postigla, kakve je sve prilike i mogućnosti koristila kako bi odgovorila na izazove vremena, odnosno koja je njezina uloga u provođenju koncilske reforma u nas, u kakvim prilikama i crkveno-društvenim okolnostima djelovala  – sve će to i još mnogo više biti tema ovog našeg susreta. Središnja proslava zlatnoga jubileja Kršćanske sadašnjosti bit će 12. lipnja 2018. godine, a ovim Teološkim četvrtkom započinjemo niz obilježavanja te naše velike obljetnice!

Priključite nam se na susretu, razmišljajte i slavite s nama!

Veselimo se Vašem dolasku!

Misao dana

Oholost i egoizam ili neuredno sebeljublje predstavljaju nutarnje stanje čovjeka koje ga čini sklonim zlu. No, budući da je ljudska osoba po samoj svojoj naravi društveno biće – a njezina je narav ranjena istočnim grijehom, čije razorne posljedice ostaju i nakon brisanja toga grijeha sakramentom krštenja – oholost se i egoizam, kao lice i naličje jednog te istog izvora sklonosti zlu, pretaču na društvenu zbilju, pretvarajući povijest čovječanstva u »bojnu pozornicu« na kojoj se od samoga početka sukobljavaju dobro i zlo, istina i laž, pravda i nepravda, ljubav i mržnja, svjetlo i tama. Tonči Matulić, “Čovjek zarobljen ohološću i oslobođen milosrđem”

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.