Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Teološki četvrtak - 22. 3. 2018.

Srdačno Vas pozivamo na

TEOLOŠKI ČETVRTAK
Kršćanske sadašnjosti

koji će biti o temi
LITURGIJA I TIJELO
Od antropologije do liturgije


Susret će se, zbog Velikog tjedna, održati
22. ožujka 2018. u 19 sati
u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu,
Kaptol 29 – Dvorana II u Zagrebu
.

Uvodna izlaganja održat će:

prof. dr. sc. Ivica ŽIŽIĆ,
prof. dr. sc. Goran Pavel ŠANTEK


Tijelom čovjek prima i šalje neke važne poruke. Tijelo je naš prijamnik i odašiljač. Tijelo je čovjekov partner i na duhovnome putu. Ono može biti polazna točka za pravu molitvu. Mi se stalno izražavamo tijelom: pružamo ruke, pozdravljamo se, grlimo se i ljubimo. Tijelo je oblik unutarnje razmjene. Zagrljaj je pokret tijelom puno bogatiji od riječi volim te. Ako tijelom možemo izreći naše unutarnje raspoloženje, zašto onda ne bismo molili tijelom? Zašto ne bismo ispružili ruke prema Bogu? Zašto ne bismo kleknuli? Je li se i koliko u kršćanstvu izgubila važnost tijela u molitvi? Jesmo li previše potisnuli molitvene geste? Koja je antropološka podloga i nasljeđe koje baštinimo tijelom. To i još mnogo drugih pitanja otvorit ćemo na našem preduskrsnom susretu. Pridružite nam se i siguran sam da će vam to biti korisno za dušu I ZA TIJELO!

Veselimo se Vašem dolasku!

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.