Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Teološki četvrtak - 28. 2. 2019.Srdačno Vas pozivamo na


 TEOLOŠKI ČETVRTAK
Kršćanske sadašnjosti


koji će biti o temi
TEOLOGIJA O ŽIVOTINJAMASusret će se održati 
28. veljače 2019. u 19 sati
Nadbiskupijskom pastoralnom institutu,
Kaptol 29a – Dvorana II u Zagrebu
.

Uvodna izlaganja održat će:
doc. dr. sc. Božidar MRAKOVČIĆ
dr. sc. Branko MURIĆ


Što kaže Biblija, a što teologija o životinjama? Koje je njihovo mjesto u povijesti spasenja i imaju li ga uopće? Imaju li, konačno, životinje dušu – kako to neki ljubitelji životinja tvrde? Dotaknut ćemo se i velikih ljubitelja životinja kakav je bio sv. Franjo. No, ima ih još… Naravno, dotaknut ćemo se i lova i sv. Huberta i još ponečeg što može zanimati kako stručnu tako i svu zainteresiranu javnost. Pridružite nam se i saznajte ponešto o onome što vas već dugo zanima.

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.