Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Teološki četvrtak - 28. 2. 2019.Srdačno Vas pozivamo na


 TEOLOŠKI ČETVRTAK
Kršćanske sadašnjosti


koji će biti o temi
TEOLOGIJA O ŽIVOTINJAMASusret će se održati 
28. veljače 2019. u 19 sati
Nadbiskupijskom pastoralnom institutu,
Kaptol 29a – Dvorana II u Zagrebu
.

Uvodna izlaganja održat će:
doc. dr. sc. Božidar MRAKOVČIĆ
dr. sc. Branko MURIĆ


Što kaže Biblija, a što teologija o životinjama? Koje je njihovo mjesto u povijesti spasenja i imaju li ga uopće? Imaju li, konačno, životinje dušu – kako to neki ljubitelji životinja tvrde? Dotaknut ćemo se i velikih ljubitelja životinja kakav je bio sv. Franjo. No, ima ih još… Naravno, dotaknut ćemo se i lova i sv. Huberta i još ponečeg što može zanimati kako stručnu tako i svu zainteresiranu javnost. Pridružite nam se i saznajte ponešto o onome što vas već dugo zanima.

Misao dana

Iskustvo nam svakodnevno govori da mišljenja koja drugi imaju o nama imaju za nas vrijednost razotkrivanja i raskrinkavanja. Bilo da su izgovorena, bilo da su izražena običnom težinom šutljiva pogleda. Čak i u ogovaranju može biti više istine o nama nego u našoj vlastitoj introspekciji. Sami obično slabo znamo sebe i krivo prosuđujemo sebe. Pogled ateizma na religiju, pogled opozicije na vladu, pogled učenika na učitelja glavni su pokretači njihove životnosti. (Ivan Ivanda, „Samoća vjere“)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.