Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Teološki četvrtak - 28. 2. 2019.Srdačno Vas pozivamo na


 TEOLOŠKI ČETVRTAK
Kršćanske sadašnjosti


koji će biti o temi
TEOLOGIJA O ŽIVOTINJAMASusret će se održati 
28. veljače 2019. u 19 sati
Nadbiskupijskom pastoralnom institutu,
Kaptol 29a – Dvorana II u Zagrebu
.

Uvodna izlaganja održat će:
doc. dr. sc. Božidar MRAKOVČIĆ
dr. sc. Branko MURIĆ


Što kaže Biblija, a što teologija o životinjama? Koje je njihovo mjesto u povijesti spasenja i imaju li ga uopće? Imaju li, konačno, životinje dušu – kako to neki ljubitelji životinja tvrde? Dotaknut ćemo se i velikih ljubitelja životinja kakav je bio sv. Franjo. No, ima ih još… Naravno, dotaknut ćemo se i lova i sv. Huberta i još ponečeg što može zanimati kako stručnu tako i svu zainteresiranu javnost. Pridružite nam se i saznajte ponešto o onome što vas već dugo zanima.

Misao dana

Mi jadikujemo zbog zloće drugih i vičemo na pokvarene, snebivamo se nad zlodjelima i besramnostima, proklinjemo okrutnosti i nepravde, srdimo se na nered i oklijevanje! A to ne koristi! Trebalo bi svetaca! Trebalo bi početi proživljavati Božju ljubav, unijeti svuda poštenje, značajnost, čistoću. Trebalo bi da počnemo mi! Među sobom. Da pomogne siromah siromaha, utješi tužni tužnoga. Da umanjimo zloću i pokvarenost, da budemo sami čuvari čistoće! Da ozbiljno počnemo unositi novi duh Kristov u našu sredinu i da se to osjeti, da počnemo ozbiljno izgrađivati kraljevstvo Božje ovdje u našem Zagrebu! (Tomislav Janko Šagi-Bunić)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.