Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijh naslova Kršćanske sadašnjost u mjesecu studenom 2010. godine

Za univerzalni humanizam u kojemu autor Ivan Supičić pokazuje mogućnost spojivosti i plodnosti susreta istinske, čiste i autentične vjere u transcendenciju i prosvijetljenog, nikakvim predrasudama ni ideološkim okovima sputanog razuma, pa tako i religije i znanosti u njihovim najvišim i najčišćim dometima.

Drugo mjesto top liste pripada naslovu Uvod u kršćanstvo Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. u kojem se bavi problematikom kršćanstva na način da je u središte stavio pitanje o Bogu i o Kristu i analizirajući ta dva pitanja, Ratzinger se upušta u razumijevanje vjere te se bavi temama i dilemama vjere u Crkvi.
 
Među najtraženijim naslovima KS-a na trećem se mjestu nalazi noviji naslov autora Stjepana Balobana Slobodni i ponosni u društvu koji čitatelju nastoji omogućiti objektivnu ljudsku i kršćansku prosudbu o gotovo svim relevantnim temama i problemima koji su se pojavili u hrvatskom društvu posljednjih godina. Treba se napomenuti da je to prvi naslov iz autorovih kolumni u časopisu „Kana“ pod naslovom “Kršćanin i svijet te da je upravo stigao u prodaju i drugi naslov Između slobode i podložnosti.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se sljedeći naslovi: priručnik Bože Lujića, Božja vladavina kao svijet novoga čovjeka na četvrtom mjestu, naslov Božji sin iz Nazareta njemačkog teologa Thomasa Södinga na petom mjestu, novije djelo autora Keitha Warda, Zašto gotovo sigurno ima Boga - Sumnja u Dawkinsa na šestom mjestu i naslov Prirodne znanosti i religije, autora Maria Crvenke na posljednjem, sedmom mjestu.
 

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.