Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih knjiga Kršćanske sadašnjosti u mjesecu lipnju 2010. godine

Augustinove Ispovijesti predstavljaju, istina, autobiografiju, no ne u smislu nekog razračunavanja sa samim sobom ili s okolinom, ne u smislu pukih memoara, nego su one zapravo hvalospjev Božjoj Providnosti i milosti.

Drugo najprodavanije djelo je meditativno djelo Anselma Grüna 50 anđela za dušu u kojemu autor pridaje pojedinim anđelima opisane snage koje oblikuju naš život, potencijale koji ga preobražavaju, koji nas mogu više suobličavati izvornoj slici, onome kakvi bismo mogli i trebali biti. Na trećem mjestu top liste nalazi se djelo Gisberta Greshake Biti svećenik u ovom vremenu u kojem autor istražuje novozavjetne temelje i zamršene povijesne putove sakramentalne službe do danas, te na pozadini današnje krize u Crkvi ocrtava obrise svećeništva koje ulazi u izazove »u ovomu vremenu«.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se redom slijedeća djela: djelo Bože Lujića, Božja vladavina kao svijet novoga čovjeka na četvrtom, djelo Tomislava Ivančića Susret sa živim Bogom na petom, djelo koje je priredio René Rémond Velika iznašašća kršćanstva na šestom i djelo Mate Zovkića Iskustvo ekumenskih i religijskih susreta na sedmom mjestu top liste.
 

Misao dana

Povijesno zalaganje za zajedničko dobro i za sudbinu siromašnih, s jedne strane, te svijest da se Kraljevstvo ozbiljuje u svijetu putem Božjih namisli, s druge strane: to je polarna napetost kojom se vodi Bergogliova misao 60-ih do 70-ih godina. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.