Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih knjiga Kršćanske sadašnjosti u mjesecu ožujku 2010. godini

To djelo čitatelja usmjerava na evanđeoske vizije naših svagdanjih križeva koje je nemoguće riječima izreći; zato zvuče paradoksalno i često su mucanje umjesto govora te je želja i nada priređivača knjižice da ih čitatelj ispravno shvatiti.

Drugo najprodavanije djelo je opsežna monografija Majka Ljubavi, katoličkog svećenika s Kosova Lusha Gjergjia u kojoj je autor ispripovijedao život Majke Terezije od njezina djetinjstva i mladosti do njezina odlučujućeg životnog izbora dok je treće najprodavanije djelo dnevnik Vladimira Stankovića, Biti svećenik po srcu Isusovu čiji su dnevnički zapisi jednostavni i iskreni pa stoga, gotovo na način krokija, daju svjedočanstvo i o svome vremenu, i o duhovnosti i o Crkvi.

Na četvrtoj poziciji top liste nalazi se nova zbirka knjižnih puteva za molitvu i meditaciju Za križem Kristovim, autora Antona Šuljića, dok se na petoj poziciji nalazi filozofsko djelo Keitha Warda, Zašto gotovo sigurno ima Boga.

Na posljednje dvije pozicije top liste nalaze se djela Gerharda Lohfinka, Posljednji dan Isusov na šestoj poziciji i enciklika pape Benedikta XVI., Caritas in veritate - Ljubav u istini na sedmoj poziciji.
 


Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.