Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih knjiga Kršćanske sadašnjosti u mjesecu travnju 2010. godine

Sunčane zrake stvorenja nas upućuju na čovjekovu povezanost sa prirodom, te nas potiču na promišljanje o nama samima i o onim bitnim stvarima, koje često zaboravimo ili ih nismo svjesni. U traženju i pronalaženju slijedi i druga pozicija najprodavanijih naslova za mjesec travanj u Kršćanskoj sadašnjosti, a to je od Christopha kardinala Schönborna Našli smo milosrđe. Tajna božanskog milosrđa. Čitatelji se u ovoj knjizi mogu informirati, a potom i meditirati nad tajnom božanskog milosrđa i kako se ona otkriva u Starome zavjetu, u Isusovu navještaju, u iskustvu svetoga Pavla, a zatim, kako poimati božansko milosrđe u vezi sa sakramentom ispovijedi, saznati što su tradicionalno poznata „djela milosrđa“ i kako ona danas pomažu kršćanima postati „motorom“ milosrđa u svijetu. Treću poziciju zauzela je enciklika pape Benedikta XVI., Caritas in veritate – Ljubav u istini.
U djelu Zašto gotovo sigurno ima Boga, svojim zanimljivim odgovorom Keith Ward je pronašao put i do naših čitatelja, koji su prepoznali vrijednost ovog djela i na taj način pomogli da se sa svoje pete pozicije u ožujku popne na četvrtu poziciju top liste najprodavanijih naslova u mjesecu travnju. Na petoj poziciji nalazi se djelo Marijana Biškupa Ljudska prava. Povijesno-teološki osvrt. U knjizi se govori o ljudskim pravima u kontekstu Božjega dara ljudskim bićima zbog čega su nepromjenjiva i sveopća i nisu dar ljudske dobrote ili uviđavnosti. Ostvarenje ljudskih prava predstavlja pobjedu pravde i jednakosti među svim ljudima, a autor ih prikazuje u povijesnome pregledu kako na Zapadu tako i u nas, posebice se osvrćući na istančan osjećaj nekih naših, osobito primorskih, gradova za poštivanje ljudskih prava.
Na posljednje dvije pozicije top list nalaze se djela Petra Tomašića, Nezaposlenost u tranzicijskoj hrvatskoj pod socijalno- etičkim vidom na šestoj poziciji i Na putevima jednog. Metafizika i teologija autora Bruno Forte na sedmoj poziciji.

Misao dana

Mislim da treba imati dobro na pameti upravo osjećaj za vrijeme. Mnogi kažu da je karakteristika kršćanstva što ima osjećaj za vrijeme, tj. kršćani su ga imali, znali su da nije ovo vrijeme samo da se otrpi, da se preživi, nego su bili zainteresirani da se u tom vremenu nešto događa i nešto ostvari. (Aldo Starić, „Kršćanska vjera”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.