Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih knjiga Kršćanske sadašnjosti u mjesecu travnju 2010. godine

Sunčane zrake stvorenja nas upućuju na čovjekovu povezanost sa prirodom, te nas potiču na promišljanje o nama samima i o onim bitnim stvarima, koje često zaboravimo ili ih nismo svjesni. U traženju i pronalaženju slijedi i druga pozicija najprodavanijih naslova za mjesec travanj u Kršćanskoj sadašnjosti, a to je od Christopha kardinala Schönborna Našli smo milosrđe. Tajna božanskog milosrđa. Čitatelji se u ovoj knjizi mogu informirati, a potom i meditirati nad tajnom božanskog milosrđa i kako se ona otkriva u Starome zavjetu, u Isusovu navještaju, u iskustvu svetoga Pavla, a zatim, kako poimati božansko milosrđe u vezi sa sakramentom ispovijedi, saznati što su tradicionalno poznata „djela milosrđa“ i kako ona danas pomažu kršćanima postati „motorom“ milosrđa u svijetu. Treću poziciju zauzela je enciklika pape Benedikta XVI., Caritas in veritate – Ljubav u istini.
U djelu Zašto gotovo sigurno ima Boga, svojim zanimljivim odgovorom Keith Ward je pronašao put i do naših čitatelja, koji su prepoznali vrijednost ovog djela i na taj način pomogli da se sa svoje pete pozicije u ožujku popne na četvrtu poziciju top liste najprodavanijih naslova u mjesecu travnju. Na petoj poziciji nalazi se djelo Marijana Biškupa Ljudska prava. Povijesno-teološki osvrt. U knjizi se govori o ljudskim pravima u kontekstu Božjega dara ljudskim bićima zbog čega su nepromjenjiva i sveopća i nisu dar ljudske dobrote ili uviđavnosti. Ostvarenje ljudskih prava predstavlja pobjedu pravde i jednakosti među svim ljudima, a autor ih prikazuje u povijesnome pregledu kako na Zapadu tako i u nas, posebice se osvrćući na istančan osjećaj nekih naših, osobito primorskih, gradova za poštivanje ljudskih prava.
Na posljednje dvije pozicije top list nalaze se djela Petra Tomašića, Nezaposlenost u tranzicijskoj hrvatskoj pod socijalno- etičkim vidom na šestoj poziciji i Na putevima jednog. Metafizika i teologija autora Bruno Forte na sedmoj poziciji.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.