Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih knjiga Kršćanske sadašnjosti u mjesecu veljači 2010. godini

u kojemu je već 2002., po nalogu tadašnjeg pročelnika kardinala Josepha Ratzingera, htjela obraditi odnos između Biblije i morala, postavljajući si pitanje: Koja je vrijednost i značenje nadahnutog teksta za moral u našem vremenu, u kojem se ne mogu zanemariti prije spomenute teškoće?

Drugo najčitanije djelo KS-a je knjižica Tomislava Ivančića, Pođi za mnom koja je nastala iz čestitke za Uskrs 1987. godine pod naslovom „Križni put“. To djelo čitatelja usmjerava na evanđeoske vizije naših svagdanjih križeva. Te vizije je nemoguće riječima izreći zato zvuče paradoksalno i često su mucanje umjesto govora te je želja i nada priređivača knjižice da ih čitalac ispravno shvatiti.

Na trećem mjestu top liste nalazi se novo filozofsko djelo Keitha Warda Zašto gotovo sigurno ima Boga – Sumnja u Dawkinska koja predstavlja još jednu repliku Dawkinsu od strane jednoga od onih vjernika u Boga kojega Dawkins opi­suje kao »uvjerljivo najneugodniji lik u čitavoj fikciji«, dok se na četvrtom mjestu nalazi djelo Božidara Prosenjaka Tesar - Romansirani životopis svetog Josipa u kojem autor na tristotinjak stranica približava čitatelju toga sveca na sugestivan i ljudski način.

Na posljednja tri mjesta top liste nalaze sljedeća djela: Biti svećenik u ovom vremenu. Teologija-pastoralna praksa-duhovnost, autora Gisberta Greshakea na petom mjestu, nova zbirka križnih puteva za molitvu i meditaciju Antona Šuljića Za križem Kristovim na šestom mjestu te opsežno djelo od skoro 1200 stranica Papinskog vijeća za kulturu Vjera i kultura - Antologija tekstova papinskog učiteljstva od Lava XIII. do Ivana Pavla II. na sedmom mjestu top liste .
 

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.