Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih knjiga Kršćanske sadašnjosti u siječnju 2010. godine

uglednog švicarskog teologa Hansa Ursa von Balthasar koji život i poslanje današnjih pastira promatra u kontinuitetu ne samo s prvim apostolima, nego ponajprije sa samim Isusom On smatra da osoba i poslanje Isusa Krista stoje u središtu svećeničke duhovnosti. Stoga sva razmišljanja o svećeništvu, sadržana u tekstovima ove knjige, uporno kruže oko Isusa Krista i njegova poslanja. Isus je izvor i norma svećeničke egzistencije.

Na drugom mjestu top liste nalazi se autor Keith Ward sa novim filozofskim djelom Zašto gotovo sigurno ima Boga – Sumnja u Dawkinsa, koja predstavlja još jednu repliku Dawkinsu od strane jednoga od onih vjernika u Boga kojega Dawkins opi­suje kao »uvjerljivo najneugodniji lik u čitavoj fikciji«, dok se na trećem mjestu top liste nalazi djelo Biti svećenik u ovom vremenu. Teologija-pastoralna praksa-duhovnost, u kojem autor Gisbert Greshake istražuje novozavjetne temelje i zamršene povijesne putove sakramentalne službe do danas, te na pozadini današnje krize u Crkvi ocrtava obrise svećeništva koje ulazi u izazove »u ovomu vremenu«.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se značajna monografija Lusha Gjergji Majka Ljubavi na četvrtom mjestu, dokument Papinske biblijske komisije Biblija i moral. Biblijski korijeni kršćanskog djelovanja (D-157) na petom mjestu, djelo Poslanje egzegeze u Katoličkoj Crkvi, skupine autora A. Kresine – Z. I. Herman - M. Cifrak na šestom mjestu i djelo Dnevnik duše i ostali pobožni spisi, pape Ivana XXIII., na posljednjem sedmom mjestu. 

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.