Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih knjiga Kršćanske sadašnjosti u siječnju 2010. godine

uglednog švicarskog teologa Hansa Ursa von Balthasar koji život i poslanje današnjih pastira promatra u kontinuitetu ne samo s prvim apostolima, nego ponajprije sa samim Isusom On smatra da osoba i poslanje Isusa Krista stoje u središtu svećeničke duhovnosti. Stoga sva razmišljanja o svećeništvu, sadržana u tekstovima ove knjige, uporno kruže oko Isusa Krista i njegova poslanja. Isus je izvor i norma svećeničke egzistencije.

Na drugom mjestu top liste nalazi se autor Keith Ward sa novim filozofskim djelom Zašto gotovo sigurno ima Boga – Sumnja u Dawkinsa, koja predstavlja još jednu repliku Dawkinsu od strane jednoga od onih vjernika u Boga kojega Dawkins opi­suje kao »uvjerljivo najneugodniji lik u čitavoj fikciji«, dok se na trećem mjestu top liste nalazi djelo Biti svećenik u ovom vremenu. Teologija-pastoralna praksa-duhovnost, u kojem autor Gisbert Greshake istražuje novozavjetne temelje i zamršene povijesne putove sakramentalne službe do danas, te na pozadini današnje krize u Crkvi ocrtava obrise svećeništva koje ulazi u izazove »u ovomu vremenu«.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se značajna monografija Lusha Gjergji Majka Ljubavi na četvrtom mjestu, dokument Papinske biblijske komisije Biblija i moral. Biblijski korijeni kršćanskog djelovanja (D-157) na petom mjestu, djelo Poslanje egzegeze u Katoličkoj Crkvi, skupine autora A. Kresine – Z. I. Herman - M. Cifrak na šestom mjestu i djelo Dnevnik duše i ostali pobožni spisi, pape Ivana XXIII., na posljednjem sedmom mjestu. 

Misao dana

Bergogliov jezik je jednostavan stoga što on hoće da bude jednostavan. Ta jednostavnost ishod je razmišljanja, evanđeoske jednostavnosti, a ne ograničenosti u izražavanju. U pozadini je proces mišljenja, bogatoga i izvornoga, koje proistječe iz isusovačke škole, koje se ne hrani samo na argentinskim učiteljima, nego nadasve na onima europskima. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.