Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih knjiga u mjesecu listopadu 2009. godine

u kojoj papa nastavlja i produbljuje analizu i razmišljanje Crkve o socijalnoj tematici koja je već bila predmetom enciklike pape Pavla VI. »Populorum progressio«, objavljene prije 40 godina.

Ono što čini zanimljivom ovu top listu je da njome dominiraju izdanja duhovno-meditativnoga karaktera iz KS-ove biblioteke Metanoja te se na drugom i trećem mjestu top liste nalaze izdanja jednog od najpopularnijega duhovnog pisca Anselma Grüna 50 anđela za godinu i 50 anđela za dušu. Na četvrtom mjestu nalazi se novo izdanje KS-a, Misli o svećeništvu, pape Bendikata XVI. koje sadrži misli koje je Sveti otac izgovorio ili napisao u raznim prigodama bilo da se izravno obraćao svećenicima bilo pak da ih je imao na pameti dok je pisao. Peto mjesto top liste također zauzima još jedno novo izdanje KS-a, a riječ je o djelu autorice Katerine Lachmanová, Snaga molitve zagovora u kojem autorica poručuje da se »molitva zagovora« javlja spontano kad se u čovjeku nađu vjera u Boga i ljubav prema bližnjemu.

Posljednju poziciju top liste zauzima djelo Piereta Carrazza, Bonifacije učitelj savršenosti. Zapisi i svjedočanstva o fra Bonifaciju Pavletiću koje sadrži zbirku dokumenata koji se odnose na život i vrline toga Hrvata iz okolice Kutine, kako bi mogli poslužiti osobnoj izgradnji i upoznavanju toga izvrsnog redovnika koji je umro na glasu svetosti.

 

Misao dana

Povijesno zalaganje za zajedničko dobro i za sudbinu siromašnih, s jedne strane, te svijest da se Kraljevstvo ozbiljuje u svijetu putem Božjih namisli, s druge strane: to je polarna napetost kojom se vodi Bergogliova misao 60-ih do 70-ih godina. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.