Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih knjiga u mjesecu listopadu 2009. godine

u kojoj papa nastavlja i produbljuje analizu i razmišljanje Crkve o socijalnoj tematici koja je već bila predmetom enciklike pape Pavla VI. »Populorum progressio«, objavljene prije 40 godina.

Ono što čini zanimljivom ovu top listu je da njome dominiraju izdanja duhovno-meditativnoga karaktera iz KS-ove biblioteke Metanoja te se na drugom i trećem mjestu top liste nalaze izdanja jednog od najpopularnijega duhovnog pisca Anselma Grüna 50 anđela za godinu i 50 anđela za dušu. Na četvrtom mjestu nalazi se novo izdanje KS-a, Misli o svećeništvu, pape Bendikata XVI. koje sadrži misli koje je Sveti otac izgovorio ili napisao u raznim prigodama bilo da se izravno obraćao svećenicima bilo pak da ih je imao na pameti dok je pisao. Peto mjesto top liste također zauzima još jedno novo izdanje KS-a, a riječ je o djelu autorice Katerine Lachmanová, Snaga molitve zagovora u kojem autorica poručuje da se »molitva zagovora« javlja spontano kad se u čovjeku nađu vjera u Boga i ljubav prema bližnjemu.

Posljednju poziciju top liste zauzima djelo Piereta Carrazza, Bonifacije učitelj savršenosti. Zapisi i svjedočanstva o fra Bonifaciju Pavletiću koje sadrži zbirku dokumenata koji se odnose na život i vrline toga Hrvata iz okolice Kutine, kako bi mogli poslužiti osobnoj izgradnji i upoznavanju toga izvrsnog redovnika koji je umro na glasu svetosti.

 

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.