Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih knjiga za mjesec rujan 2009. godine

Na drugom mjestu dominira uvijek rado čitana knjiga Anselma Grüna, 50 anđela za dušu dok se na trećem mjestu kao i prošloga mjeseca nalazi mala monografija cijenjenog teologa i bibličara Adalberta Rebića Vodič po Svetoj zemlji koja svakom čitatelju pruža povijesne, zemljopisne, kulturne i religijske značajke izraelskog prostora i naroda te stručno povezivanje biblijskih podataka s konkretnim postajama kršćanskih hodočašća na mjesta kojima su kročili Isus i njegovi apostoli čine ovaj vodič izuzetno sadržajnim i korisnim suputnikom.
Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se djela Živi što jesi autora L. Jarosch i A. Grüna na četvrtoj poziciji, djelo Boriti se i ljubiti autora A. Grüna petoj poziciji, poznato djelo Ispovijesti Aurelija Augustina na šestoj poziciji, te zanimljiva monografija Stopama sv. Pavla autora Petera Walker na posljednjem mjestu.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.