Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih naslova Kršćanske sadašnjosti u mjesecu kolovozu 2010. godine

Augustinove Ispovijesti predstavljaju, istina, autobiografiju, no ne u smislu nekog razračunavanja sa samim sobom ili s okolinom, ne u smislu pukih memoara, nego su one zapravo hvalospjev Božjoj Providnosti i milosti.

Na drugom mjestu top liste nalazi se vrijedna monografija Lusha Gjergjia Majka Ljubavi dok se na trećem mjestu top liste nalazi poznati povijesno-kršćanski roman Lewisa Wallaca, Ben Hur.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze sljedeća djela: meditativno djelo Salvadora Canalsa, Isus, prijatelj kojim svaki čitatelj može produbiti svoj kršćanski život na četvrtom mjestu, filozofsko djelo Keitha Warda, Zašto gotovo sigurno ima Boga. Sumnja u Dawkinsa na petom mjestu, djelo Maria Crvenka, Prirodne znanosti i religija na šestom mjestu i, rado čitano meditativno djelo Anselma Grüna, 50 anđela za dušu na sedmom mjestu top liste.

Misao dana

Bergogliov jezik je jednostavan stoga što on hoće da bude jednostavan. Ta jednostavnost ishod je razmišljanja, evanđeoske jednostavnosti, a ne ograničenosti u izražavanju. U pozadini je proces mišljenja, bogatoga i izvornoga, koje proistječe iz isusovačke škole, koje se ne hrani samo na argentinskim učiteljima, nego nadasve na onima europskima. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.