Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih naslova Kršćanske sadašnjosti u mjesecu kolovozu 2010. godine

Augustinove Ispovijesti predstavljaju, istina, autobiografiju, no ne u smislu nekog razračunavanja sa samim sobom ili s okolinom, ne u smislu pukih memoara, nego su one zapravo hvalospjev Božjoj Providnosti i milosti.

Na drugom mjestu top liste nalazi se vrijedna monografija Lusha Gjergjia Majka Ljubavi dok se na trećem mjestu top liste nalazi poznati povijesno-kršćanski roman Lewisa Wallaca, Ben Hur.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze sljedeća djela: meditativno djelo Salvadora Canalsa, Isus, prijatelj kojim svaki čitatelj može produbiti svoj kršćanski život na četvrtom mjestu, filozofsko djelo Keitha Warda, Zašto gotovo sigurno ima Boga. Sumnja u Dawkinsa na petom mjestu, djelo Maria Crvenka, Prirodne znanosti i religija na šestom mjestu i, rado čitano meditativno djelo Anselma Grüna, 50 anđela za dušu na sedmom mjestu top liste.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.