Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih naslova Kršćanske sadašnjosti u mjesecu lipnju 2011. godine

Riječ je o postsinodalnoj apostolskoj pobudnici Svetoga Oca biskupima, svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima laicima o Riječi Božjoj u životu i u poslanju Crkve.

I dalje vrlo popularna monografija J. R Portera,
Izgubljena Biblija – Otkriveni zaboravljenispisi nalazi se na visokom drugom mjestu top liste.
Radi se o knjizi o apokrifima, pobožnim legendama, apokaliptičnim vizijama i proroštvima za kakvom već dugo postoji i potreba i ogromno zanimanje javnosti, posebice nakon nedavno objavljenih knjiga koje, navodno, otkrivaju zbog čega Crkva skriva apokrife.

I mjesec dana nakon susreta sa papom Benediktom XVI. postoji veliko zanimanje za njegove knjige. Knjiga Uvod u kršćanstvo temeljna je i jedna od ponajboljih njegovih knjiga pa ne čudi da je počela napredovati na ljestvici najprodavanijih i sad se već nalazi na trećem mjestu. To potvrđuje njezino već šesto izdanje.
 
Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze sljedeći naslovi: knjiga Zvonimira Gavranovića In search of Cardinal Stepinac na četvrtom mjestu, nedavno izišla knjiga pape Benedikta XVI. Dogma i navještaj na petom mjestu, djelo fra Marijana D`Alatrija Kapucini – Povijest jedne franjevačke obitelji na šestom mjestu i novi naslov nekadašnjeg pomoćnoga bečkog biskupa Helmuta Krätzla, „Vjerujete li Vi u Boga, gospodine biskupe?“ Što mladi ljudi pitaju o krizmi na posljednjem sedmom mjestu top liste.

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.