Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih naslova Kršćanske sadašnjosti u mjesecu prosincu 2010. godine

iza njega na drugom mjestu top liste nalazi djelo Jacoba Neusnera Rabin razgovara s Isusom za koju papa Benedikt XVI. kaže kako je u njoj „posvemašnja iskrenost, detaljna analiza, poštovanje za drugu stranu zajedno s brižljivo utemeljenom vjernošću prema vlastitom stajalištu“ što tu knjigu, prema njegovu mišljenju, čini „izazovnom posebice kršćanima koji će morati razmišljati o analizi suprotnosti između Mojsija i Isusa“.

Na trećem mjestu top liste, kao i prošloga mjeseca, nalazi se autor Stjepan Baloban, ali sa novim, naslovom Između slobode i podložnosti koji kao i prvi nedavno izašao naslov Slobodni i ponosni u društvu sadrži autorove kolumne iz Kane.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se djela i to redom: božićno-meditativno djelo o. Bonaventure Dude Svijeta razveselitelj na četvrtom mjestu, novo djelo Knjiga odgovora Anselma Grüna – Odgovori na temeljna životna pitanja na petom mjestu, te knjiga istog autora sa božićno-meditativnim razmatranjima Živjeti božićno na šestom mjestu dok se na posljednjem sedmom mjestu nalazi djelo pape Ivana XXIII., Dnevnik duše i ostali pobožni spisi.
 

Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.