Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih naslova kršćanske sadašnjosti u mjesecu rujnu 2010. godine

Ispovijesti predstavljaju, istina, autobiografiju, no ne u smislu nekog razračunavanja sa samim sobom ili s okolinom, ne u smislu pukih memoara, nego su one zapravo hvalospjev Božjoj Providnosti i milosti.

Na drugom mjestu top liste nalaze se dva djela Vinka Nikolića Stepinac mu je ime I i Stepinac mu je ime II u kojemu autor čitatelja iscrpno upoznaje sa životom, djelovanjem i mučeništvom bl. kard. Alojzije Stepinca.

Odmah iza, na trećem mjestu nalazi se novo djelo Stjepana Balobana, Slobodni i ponosni u društvu. Kršćanin i svijet u kojem autor čitatelju omogućava objektivnu ljudsku i kršćansku prosudbu o gotovo svim relevantnim temama i problemima koji su se pojavili u hrvatskom društvu posljednjih godina.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se djela:djelo poznatoga bibličara Adalberta Rebića, Prorok – čovjek Božji na četvrtom mjestu; popularno meditativno djelo Tomislava Ivančića Susret sa živim Bogom na petom mjestu; novo meditativno djelo KS-a Isus, prijatelj autora Salvadora Canalsa na šestom mjestu i novije filozofsko djelo autora Keitha Warda, Zašto gotovo sigurno ima Boga. Sumnja u Dawkinsa na posljednjem, sedmom mjestu top liste.
 

Misao dana

Prilično ludo što je Duh Sveti tada učinio. Jeruzalem, prije 2000 godina: Isusovi su prijatelji zajedno, nekako bez plana, a onda im Duh Sveti iznenada okrene život naglavačke. U Bibliji stoji: Duh Sveti poput ognjenih jezika siđe na apostole. Tamo piše i: Svatko svakoga iznenada može razumjeti, čak i ako ovaj govori kineski, tajski ili svahili. I svi mogu biti zajedno. Najednom apostoli osjećaju hrabrost i shvaćaju što je njihova zadaća. Dvije tisuće godina poslije… i još se uvijek govori o tom događaju, još uvijek ljudi kažu: Duh Sveti djeluje i danas. (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.