Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih naslova Kršćanske sadašnjosti u mjesecu siječnju 2011. godine

Ocjenjujući ovu knjigu papa Benedikt XVI. kaže kako je u njoj „posvemašnja iskrenost, detaljna analiza, poštovanje za drugu stranu zajedno s brižljivo utemeljenom vjernošću prema vlastitom stajalištu“ što ovu knjigu, prema njegovu mišljenju, čini „izazovnom posebice kršćanima koji će morati razmišljati o analizi suprotnosti između Mojsija i Isusa“.

 Drugo po redu najprodavanije djelo KS-a je knjiga Život i svetost u kojoj autor Thomas Merton piše o duhovnosti u svakodnevnom životu te jasno pokazuje koliko poznaje suvremeni svijet i čovjeka, dok se odmah iza na trećem mjestu top liste nalazi Knjiga odgovora Anselma Grüna – Odgovori na temeljna životna pitanja.

 Na četvrtom mjestu top liste nalazi se zbornik radova u čast prof. dr. sc. Tomislavu Ivančiću Teologijom svjedočiti i naviještati. Zbornik je podijeljen u četiri cjeline, a govori o svećeniku, teologu, duhovnom vođi i intelektualcu koji u sebi spaja mnogostrukost različitih darova, o kojem su čuli gotovo svi slojevi ne samo vjernika nego i cjelokupnoga hrvatskog društva.

 Na posljednje tri pozicije top liste nalaze se: mala monografija Adalberta Rebića, Vodič po Svetoj zemlji na petom mjestu, djelo Karl-Heinricha Bieritza Crkvena godina – Svetkovine, blagdani i spomendani u povijesti i danas na šestom mjestu i priručnik Bože Lujića Starozavjetni proroci na sedmom mjestu.

Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.