Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista najprodavanijih naslova Kršćanske sadašnjosti u mjesecu travnju 2011. godine

Na drugom mjestu najprodavanijih naslova nalazi se monografija J. R. Portera, Izgubljena Biblija - Otkriveni zaboravljeni spisi. Riječ je o ilustriranoj antologiji židovskih i kršćanskih spisa zaprepašćujućeg dometa koji nisu uvršteni u židovski i kršćanski kanon Svetog pisma. Stoljećima je većina ovih djela ostala nepoznata, osim malome broju istraživača, teologa i drugih stručnjaka. Alternativne inačice biblijskih pripovijesti, maštoviti prijevodi svetopisamskih tekstova, nevjerojatne vizije, proroštva i izvješća o Isusovim 'godinama koje nedostaju', kao i 'djela' raznih 'apostola' u ovoj su knjizi doneseni na način hrestomatije.

Odmah iza, na trećem mjestu nalazi se novi naslov nekadašnjeg pomoćnoga bečkog biskupa Helmuta Krätzla Vjerujete li Vi u Boga, gospodine biskupe? Što mladi pitaju o krizmi koja je nastala na osnovi osobnih pisama koja su krizmanici više od 30 godina upućivali biskupu Krätzelu, ako ni zbog čega nego da biskup po vlastitom priznanju može pripremiti propovijed koja će se njih ticati. Iz takvih pisama nastala su i pitanja o svemu važnom što krizmanike zanima. Jedno od tih pitanja je, naravno, i ono u naslovu ove knjige.

Na posljednje četiri pozicije top liste nalaze se: priručnik Bože Lujića Starozavjetni proroci na četvrtom mjestu, knjiga Jacoba Neusnera Rabin razgovara s Isusom na petom mjestu, djelo C. M. Martinia Kako naučiti moliti? S evanđeljem po Luki na šestom mjestu i novi naslov autora R. Lavatorija Gospodin će doći u slavi na posljednjem sedmom mjestu.


Misao dana

Danas slavimo tvoju krizmu. Dugo si se za to pripremao, razbijao glavu mnogim pitanjima. Krenuo si tragom Boga, Isusa i Duha Svetoga, pronašao odgovore, ispitivao ih, odbacivao, mijenjao ih drugima. Sad sjedimo zajedno, nazdravljamo i veselimo se. Ovo nije dan kao ostala 364 u godini. Želimo ti Božji blagoslov, čestitamo. Vadimo pametne telefone, smijemo se u kameru, stavljamo fotografije ovoga posebnog dana na internet i sa svim ljudima na svijetu koji ove godine slave krizmu želimo ti: Neka Duh Sveti bude s tobom. Danas slavimo tvoju krizmu. Neka Duh Sveti bude s tobom sa svakim jutrom koje sviće i svake noći kad liježeš spavati. Neka te čuva, i kad ti glava bude kao ispražnjena, neka je napuni novim idejama. Kad stojiš pred golemim brdom, već sad bez daha i umornih nogu, neka te on žustro podigne. Pa i kad nemaš plan kamo želiš ići i ne znaš koji je pravi smjer, uzdaj se: Duh Sveti će ti pokazati kamo te vodi! (Stephan Sigg, “Što ti želim za krizmu”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.