Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista za mjesec kolovoz 2007. godine

Prvim mjestom top liste najprodavanijih knjiga u mjesecu kolovozu dominira djelo iz biblioteke Metanoja Ispovijesti ruskog hodočasnika svojem duhovnom ocu.

Kao zanimljivost možemo istaknuti da iz mjeseca u mjesec raste interes čitatelja za naslovima autora Tomislava Ivančića. Tako se djelo navedenog autora Susret sa živim Bogom ovog puta našlo na drugom mjestu, a djelo 33 meditacije na trećem mjestu top liste, dok se na četvrtom mjestu ovog puta nalazi djelo Phila Bosmansa Za sreću u dvoje.

Među ostalim naslovima top liste nalazimo naslov pape Benedikta XVI., Deus caritas est. Bog je ljubav, naslov Romana Guardini, Tražiti lice Božje te naslov C. M. Martini, Kako naučiti moliti?


 

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.