Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista za mjesec lipanj 2007. godine

Treći mjesec uzastopce, vrhom top-liste pa tako i najvećim interesom kod čitatelja, dominira knjiga Sacramentum caritatis – Sakrament ljubavi pape Benedikta XVI..

Odmah iza nje, na nepromjenjenoj drugoj poziciji, nalazi se Phil Bosmans sa djelom Za sreću u dvoje, na trećem mjestu dominira Jean Vanier sa djelom Zajednica i rast te četvrto mjesto zauzima prof. Adalbert Rebić sa zanimljivim djelom Odnos između Židova i kršćana kroz povijest.

Preostala tri mjesta drže autori Tomislav Ivančić sa djelom Susret sa živim Bogom, Henri J. M. Nouwen sa duhovnim djelom Živjeti – ovdje i sada, te autori M. Aquilina i C. Bailey sa literalno-teološkim djelom Gralov kôd.

 

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.