Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista za mjesec lipanj 2008. godine

Preostala tri mjesta drže autori Aurelije Augustin sa djelom Ispovijesti, Dario Miletić sa djelom Priča s dva bisera, te Tomislav Ivančić sa duhovnim djelom Susret sa živim Bogom.Na vrhu ljestvice nalazi se knjiga Živi što jesi Linde Jarosch & Anselma Grüna. Navedena knjiga, istražuje ono izvorno u ženskom biću također bacajući na nju svjetlo iz perspektive dobro poznatih ženskih biblijskih likova, njih ukupno 14.
Na drugom mjestu lipanjske top liste nalazi se uvijek rado čitani autor Anselm Grün sa djelom Duhovnost odozdo dok se na trećem mjestu nalazi autor Adalbert Rebić s malom monografijom Vodič po Svetoj zemlji.
Preostala četiri mjesta drže u Hrvatskoj uvijek rado čitani autori meditativno-duhovnog štiva: Tomislav Ivančić s knjigom Susret sa živim Bogom na četvrtom, Anselm Grün s knjigom Mir srca na petom, Ante Grbeš s knjigom Ulomci duše na šestom te Dario Miletić s knjigom Priča s dva bisera na sedmom mjestu.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.