Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista za mjesec listopad 2008. godine

Top_lista___2008___11___01.jpg Na ovoj top listi plasirani osim novijih naslova i neki stariji uvijek rado čitani naslovi KS-a. Na prvom mjestu top liste plasirala se zanimljiva mala monografija uglednoga teologa i bibličara Adalberta Rebića, Vodič po Svetoj zemlji. Drugo mjesto top liste zauzelo je najnovije izdanje rado čitanog autora Jeana Vaniera Postati čovjekom do se na trećem mjestu nalazi djelo Linde Jarosch i Anselma Grüna, Živi što jesi. Biblijski ženski likovi kao arhetipi.
Četvrto i šesto mjesto top liste nalaze se izdanja KS-a koja su posvećena anđelima. Tako se na četvrto mjesto top liste plasiralo popularno djelo Anselma Grüna, 50 anđela za dušu, a na šestom mjestu novije izdanje KS-a Anđeli, autorice Jene top_lista___2008___11___02.jpg
Top_lista___2008___11___01-(1).jpg
Peto mjesto top liste, kao i prošlog mjeseca zauzima djelo kardinala Josipa Bozanića, Blaženi Alojzije Stepinac – baština koja obvezuje koje je objavljeno u prigodi proslave 10. obljetnice Stepinčeve beatifikacije kao poticaj za otkrivanje baštine, života i djela blaženog Alojzija Stepinca.
Na posljednjem mjestu ovomjesečne top liste nalazi se djelo Nikole Hohnjeca, Biblija u prozi. Mojsijevo petoknjižje prednji proroci i kasna Biblija.

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.