Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista za mjesec rujan 2008. godine

Top_lista__2008___10___01-(1).jpg Odmah iza nje, na drugom mjestu, nalazi se rado čitano djelo Anselma Grüna, 50 anđela za dušu. dok je na trećem mjestu djelo Jeana Vaniera, Postati čovjekom. Na četvrtom mjestu top liste za mjesec rujan nalazi se djelo Tomislava Ivančića, Susret sa živim Bogom djelo duhovno-meditativnog karaktera koje pojedinca potiče na razmišljanje o vlastitim temeljima vjere na način da ona postane životno iskustvo.
Peto mjesto top liste zauzima djelo kardinala Josipa Bozanića, Blaženi Alojzije Stepinac – baština koja nas obvezuje koje je objavljeno u prigodi proslave 10. obljetnice Stepinčeve beatifikacije kao poticaj za otkrivanje baštine, života i djela blaženog Alojzija Stepinca.

Na posljednja dva mjesta top liste nalaze se i to redom, na šestom mjestu djelo Renéa Guittona, Pisma Bogu i na posljednjem sedmom mjestu je novo djelo Jane Williams, Anđeli.

 
Top_lista___2008___10___02-(1).jpg

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.