Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top lista za mjesec srpanj 2007. godine


Kao vrlo zanimljivu vijest moramo istaknuti da prvu poziciju, nepobjedivo već četvrti mjesec uzastopce, zauzima knjiga pape Benedikta XVI. Sacramentum caritatis – Sakrament ljubavi. Također se mora istaknuti da treći mjesec uzastopno drugu poziciju drži naslov Phila Bosmansa Za sreću u dvoje. Treće mjesto top liste ipak nije ostalo nepromijenjeno, već se za njega izborilo djelo Tomislava Ivančića Susret sa živim Bogom.
Na četvrtom i šestom mjestu nalazi se jedan od najpopularnijih duhovnih pisaca današnjice - Anselm Grün - s naslovima 50 anđela za dušu i 50 anđela za godinu, dok je na petom mjestu djelo Jeana Vanier Zajednica i rast.
Na posljednje sedmo mjesto top liste za mjesec srpanj uvrstio se novi naslov KS-a, Rascjep u svetome, djelo hrvatskoga katoličkog intelektualca Željka Mardešića.

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.