Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Top-lista za mjesec travanj 2007. godine

Sacramentum caritatis
- Sakrament ljubavi
 
pape Benedikta XVI. Navedena knjiga, čije će hrvatsko izdanje biti predstavljeno za nekoliko dana, izazvala je najveći interes kod čitatelja.

Među preostalih šest naslova na travanjskoj top-listi dominiraju naslovi jednog autora, Kanađanina Jeana Vaniera, čije se čak tri knjige nalaze na top-listi: Pronaći mir na drugome, Zajednica i rast na četvrtome i Sveta povijest osobe na sedmome mjestu. Povećani interes za knjige ovog autora sigurno je rezultat njegovoga nedavnog gostovanja u Zagrebu.

Preostala tri mjesta drže u Hrvatskoj uvijek rado čitani autori duhovnog štiva: Henri J. M. Nouwen s knjigom Živjeti - ovdje i sada na trećem, Tomislav Ivančić s knjigom 33 meditacije na petom i Phil Bosmans s knjigom Za sreću u dvoje na šestom mjestu. 

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.