Kršćanska sadašnjost d.o.o.

U iščekivanju Božića!

Božić, kao najljudskiji blagdan vjere, omogućuje nam da najdublje osjetimo Božju ljudskost i za taj se blagdan pripremamo s posebnom pozornošću. Tako je Božić posebice blagdan koji nas poziva na meditaciju i duhovno preispitivanje samoga sebe.

 
Kako bi se što bolje pripremili za božićno vrijeme, Kršćanska sadašnjost Vam za širenje vedrog božićnog raspoloženja preporuča duhovno–meditativno štivo namjenjeno danima došašća i Božića:
 
uz_bo_i__A__Rebi_.jpg

iscekivanje_bozica_2.jpg Adalbert Rebić, Uz Božić
Anseln Grün, Živjeti božićno
Phil Bosmans, Ususret Božiću
Joseph Ratzinger, Božićni blagoslov
Karl Rahner, Dar Božića
Carroll Stuhmuller, Biblijska razmatranja za došašće i božićno vrijeme
Ivan Golub, Moji Božići
Edith Stein, Misterij Božića 
 
iscekivanje_bozica_1.jpg

Misao dana

Kad netko kaže transcendencija, kaže nešto što nas nadilazi. Dakle, ako krećemo u lov za nečim što nas nadilazi, ulazimo u određenu tragiku. Obitelj je vazda mjesto gdje to ne funkcionira, jer ona ponajprije i nije mjesto funkcionalno, nego egzistencijalno. Ona je uvijek, kao svaka pustolovina, prošarana sukobima, zastojima, uvrjedama koje izazivaju svađu i koje zahtijevaju praštanje. Već od početka, stvari su krenule loše. Muškarac i žena uzajamno se upropašćuju. Kain ubija Abela, jedna Tamara odlazi u postelju sa svojim svekrom Judom, druga Tamara daje se obljubiti od polubrata Amnona, Abšalom vodi rat protiv svojega oca kralja Davida ... Tako da je očekivanje Mesije očekivanje Onoga koji pomiruje braću (svršetak Knjige Postanka i priče o Josipu) i koji će obratiti srce otaca k sinovima, a srce sinova k ocima (Mal 3, 24 – posljednja riječ, u katoličkom kanonu, cijeloga Starog zavjeta). (Fabrice Hadjadj, “Što je to obitelj? Slijedom transcendencije u gaćama i drugih ultraseksističkih

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.