Kršćanska sadašnjost d.o.o.

U Zadru predstavljena knjiga „Putokazi sreće“


U srijedu, 19. listopada 2016. godine, u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“ u Zadru, predstavljena je knjiga „Putokazi sreće. Blaženstva i svjedočanstva vjernika“. Pred šezdesetak okupljenih posjetitelja knjiga je predstavljena kroz četiri izlaganja.

Najprije je o knjizi govorio dr. don Elvis Ražov, pročelnik Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru, koji je u svojem izlaganju govorio o blaženstvima općenito te o njihovom značenju za život vjere.

Nakon njegovog izlaganja je gosp. Damir Sikirić, profesor zadarske Klasične gimnazije, pročitao tekst izlaganja Elvire Katić, književnice, profesorice hrvatskoj jezika i književnosti i diplomirane knjižničarke, te jedne od 26 autorica i autora knjige „Putokazi sreće“, a koji ona zbog spriječenosti nije mogla sama predstaviti.

Kao treća skupu se obratila gđa. Ružica Anušić, katehistica te jedna od suradnica ove knjige. Ona je primjerom osobnog iskustva i njegovog utjecaja na vlastiti život nadahnuto progovorila o svojem radu na ovoj knjizi.

Na kraju se prisutnima obratio i glavni urednik izdanja i koautor knjige „Putokazi sreće“, prof. dr. Ivan Vajić, koji je progovorio o vrijednosti knjige, zatim o autorima i suradnicima koji su radili na njezinom oblikovanju, te o brojnim podupirateljima njezinog objavljivanja.

Kroz program je vodio Damir Šumečki, voditelj komercijale Kršćanske sadašnjosti, a s dvije glazbene točke program je svojim sviranjem i pjevanjem uljepšao peteročlani glazbeni sastav mladih zadarskih sjemeništaraca.

Misao dana

Evo jedne lijepe zamisli o kojoj se usuđujemo razmišljati: svaki je čovjek dio velike cjeline i svaki čovjek pridonosi uspjehu plana spasenja. Svaki je čovjek posebno i jedinstveno stvorenje. Uspješan život sastoji se dijelom iz toga da smijemo stvarati na temelju izvjesnosti o svojoj jedinstvenosti i posebnosti. Naći svoje »mjesto u životu« znači naći mjesto koje jedino ja mogu preuzeti, naći mjesto na kojem će se podudarati moje nadarenosti i okolnosti. (Alois Kothgasser/Clemens Sedmak, “Izvori sreće. O otmjenosti dobrog života”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.