Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Željku Mardešiću postuhmno dodijeljena Ekumenska povelja

_eljko_marde_i_.jpg

U sklopu Tjedna kršćanske knjige dr. Željku Maredešiću, dugodišnjem kolumnistu Kane i suradniku naše kuće, u petak 26. listopada 2007., rektor Evanđeoskoga fakulteta dr. Peter Kuzmič posthumno je dodijelio Ekumesnku povelju.

Prikazujući laureatov rad i značenje njegova djela za ekumenska gibanja u nas dr. Kuzmič je osobito istaknuo njegov prinos približavanju Katoličke crkve Crkvama reformacije na znanstvenome planu.
Povelju je u ime obitelji primila supruga pokojnoga Željka
gospođa Nada Mardešić.
jjjj.jpg

Misao dana

Papa Franjo ne želi revolucionirati vjeru i moral, nego vjeru i moral želi tumačiti polazeći od evanđelja. U skladu s navjestiteljskim obilježjem evanđelja, on to ne čini apstraktnim učiteljskim jezikom, nego jednostavnim – ali ne i pojednostavljujućim – jezikom, jezikom koji je komunikativan i dijaloški, koji oslovljava i osvaja ljude. Time on ne napušta ništa od naučavanja Crkve; štoviše, on na ovaj način može pokazati da je vjera uvijek svjež i osvježujući izvor (EG 11) i istina koja nikada ne će zastarjeti (EG 265). Njegov je motiv uvjeriti vjernike u ljepotu vjere i ohrabriti ih za radostan život iz vjere. (Walter Kasper, “Papa Franjo – revolucija nježnosti i ljubavi”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.