Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Željku Mardešiću postuhmno dodijeljena Ekumenska povelja

_eljko_marde_i_.jpg

U sklopu Tjedna kršćanske knjige dr. Željku Maredešiću, dugodišnjem kolumnistu Kane i suradniku naše kuće, u petak 26. listopada 2007., rektor Evanđeoskoga fakulteta dr. Peter Kuzmič posthumno je dodijelio Ekumesnku povelju.

Prikazujući laureatov rad i značenje njegova djela za ekumenska gibanja u nas dr. Kuzmič je osobito istaknuo njegov prinos približavanju Katoličke crkve Crkvama reformacije na znanstvenome planu.
Povelju je u ime obitelji primila supruga pokojnoga Željka
gospođa Nada Mardešić.
jjjj.jpg

Misao dana

Bergogliov jezik je jednostavan stoga što on hoće da bude jednostavan. Ta jednostavnost ishod je razmišljanja, evanđeoske jednostavnosti, a ne ograničenosti u izražavanju. U pozadini je proces mišljenja, bogatoga i izvornoga, koje proistječe iz isusovačke škole, koje se ne hrani samo na argentinskim učiteljima, nego nadasve na onima europskima. (Massimo Borghesi, „Jorge Mario Bergoglio. Intelektualna biografija”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.