Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Pastoralne duhovne vježbe II Biti čovjek vjere, nade i ljubavi u globalno otvorenome svijetu

Bono Zvonimir Šagi


„Kroz sada već više desetljeća, potaknut Drugim vatikanskim koncilom, pokoncilskim Općim sinodama biskupa u Rimu, čestim pobudnicama pokoncilskih papa, smatrao sam potrebnim, svake godine, što dublje ulaziti u duhovno promišljanje pastoralnih tema i osobno pa i poticanje pastoralno aktivnih svećenika, redovnika i župnih suradnika-laika angažiranih u župnom pastoralu, koji je najzahtjevniji za osvježivanje vjere i Crkve kao 'sakramenta ili znaka i sredstva najprisnijeg sjedinjenja s Bogom i jedinstva cijeloga ljudskoga roda…' (LG,1). Održao sam tijekom svojih 60 godina svećeništva, i još više redovništva, preko 70 duhovnih vježbi za svećenike, redovnike i redovnice, po raznim mjestima, pa i u Rimu, u Kolegiju sv. Jeronima 1976., a ove pastoralne, na razne načine, za više skupina župnih suradnika, svake godine u raznim oblicima, po jedne tijekom svih godina pokoncilskog vremena“, piše u uvodnoj riječi svoga trosveščanog djela namijenjenog župama, svećenicima, vjeroučiteljima/vjeroučiteljicama i suradnicima u pastoralu doajen koncilskoga pastorala u našoj Crkvi pater Bono Zvonimir Šagi.

Riječ je tri knjige koje nose identični naslov, a tematska i namjenska razlika  naznačena je u podnaslovima knjiga pa prvi svezak nosi podnaslov „Crkva – otajstvo zajedništva u Kristu Velikom svećeniku“ i nastala je uz Svećeničku godinu 2009. godine. Drugi svezak podnaslovljen je „Biti čovjek vjere, nade i ljubavi u globalno otvorenome svijetu“, dok treći nosi podnaslov „Vjerovati – moliti – živjeti – djelovati“.

Knjige se mogu nabaviti kao komplet koji je opremljen prikladnom kutijom i pojedinačno.od istog autora

naslovi slične tematike

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.