Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Relatio finalis (D-172) Zaključno izvješće biskupske sinode Svetom Ocu Franji. Poziv i poslanje obitelji u Crkvi i suvremenom svijetu

XIV. opća redovita skupština Biskupske sinode


Riječ je o zaključnome dokumentu kojeg su Papi Franji uputili sinodski oci okupljeni na XIV. općoj redovitoj skupštini Biskupske sinode koja je u listopadu 2015. godine raspravljala o temi: „Poziv i poslanje obitelji u Crkvi u suvremenom svijetu“.

„Možemo ustvrditi da smo uvijek imali u vidu obitelji ovoga svijeta, s njihovim radostima, nadama, bolima i tjeskobama“, pišu oci u uvodu ovoga dokumenta i napominju da je Papa „pozvao Biskupsku sinodu da razmotri stvarno stanje današnjih obitelji“, što se odnosi kako na ovu redovitu tako i na onu izvanrednu održanu u listopadu 2014. godine.

Imajući ovo kao i izvješće s prethodne izvanredne sinode pred sobom papa Franjo uputio je svoju Postsinodalnu apostolsku pobudnicu „Amoris laetitia – Radost ljubavi“ objavljenu u Kršćanskoj sadašnjosti u lipnju 2016. godine.drugi kupci su kupili i ovo

naslovi slične tematike

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.