Teološki govor o Duhu Božjemu

Od vječnosti do čovječnosti

16,00 €
s PDV-om
Težina: 0.50 kg

Ova knjiga riječke teologinje usmjerava pozornost čitatelja na „sveto“ u čovjeku koje daje smisao njegovu životu i osposobljava ga za život s drugima i za druge. To osobito sugerira njezin podnaslov „Od vječnosti do čovječnosti“. Krist je, naime, postao ljudskim sinom da bi ljudi mogli postati Božjom djecom. Darovano posinstvo – novi život u slobodi djece Božje - odvija se u snazi Duha Kristova.

Hans Urs von Balthasar kaže da se „ono što se može nazvati iskustvom Duha, ni jednog trena ne može odijeliti od ustrajnog koračanja Kristovim putem“. Duh Božji otvara zatvorene situacije i razgoni strah, omogućuje prekoračivanje granica i stvara komunikaciju, stvara novo zajedništvo. On nije u prvome redu moć izvanrednoga, nego snaga da bi se ono svagdašnje činilo na izvanredan način. U njegovu otkriću čovjek utemeljuje svoje postojanje, nadilazi svoju konačnost, jamči svojoj kratkoj zemaljskoj putanji smisao i otvara sebi prolaz prema vječnoj budućnosti.

Knjiga će studentima teologije poslužiti kao priručnik iz pneumatologije, a autorica na kraju, kako i sama priznaje, umjesto sustavne pneumatologije radije govori o nekim napomenama teološkoga govora o prisutnosti, djelovanju i stvarnosti Duha Svetoga polazeći od iskustva kako bi čitatelj došao do razumijevanja onoga što vjeruje.

9290950
978-953-11-0680-1
Kršćanska sadašnjost
I. izdanje, Zagreb
Meki
2012.
17 x 24; 212 str.
Priručnici
Teologija

Možda će Vam se i ovo svidjeti