Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Životu ususret Udžbenik katoličkoga vjeronauka za 3. razred srednjih škola

Ivica Živković, Nikola Kuzmičić, Sandra Košta

Životu ususret

  Udžbenik Životu ususret namijenjen je učenicima 3. razreda srednjih škola, a autorski tim čine Ivica Živković, Nikola Kuzmičić i Sandra Košta. Podijeljen je u deset poglavlja koja obuhvaćaju četiri kurikulumom predviđene domene, a sadržaj i ishodi nude učenicima mogućnost za kritičko promišljanje, razumijevanje, zauzimanje stava, izbora i odluka u pitanjima vjere i života.

  Kako ističu sami autori, u udžbeniku se obrađuje kršćansko poimanje čovjeka, njegova sličnost s Bogom, ali istodobno omogućuje i upoznavanje i razumijevanje suvremenih znanstvenih dostignuća i promišljanja o čovjeku,

  Pored tekstova iz Svetoga pisma, crkvenih dokumenata, udžbenik sadržava i raznovrsne poetsko-meditativne tekstove kojima se želi dodatno obogatiti i otvoriti mogućnost dubljega doživljaja teme. Fotografije, reprodukcije umjetničkih djela i ostale ilustracije doprinose produbljivanju, razumijevanju i aktualiziranju tema, a nalaze se, kao i dodatni tekstovi i audio i videomaterijali, u elektroničkom i u tiskanom dijelu udžbenika.

  Na početku svakog poglavlja nalaze se odgojno-obrazovni ishodi i dodatni sadržaji (filmovi, glazba, knjige) za sve učenike koji žele dodatno istražiti i produbiti znanje i spoznaje o nekim temama, a na kraju svakog poglavlja učenici pak mogu pronaći izazove u obliku zadataka ili poticajnih aktivnosti u koje se mogu uključiti samostalno ili u skupini.  drugi kupci su kupili i ovo

  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.