Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Župnik Franjo Jurak - uloga župnika u gradu

S. Baloban, G. Črpić, D. Petrović Štefanac (ur.)


Župnik Franjo Jurak ubraja se u one hrvatske svećenike, intelektualce, koji su bili povezani neraskidivim korijenima sa zdravom tradicijom, a u svojemu načinu života i rada neumorno, i češće nemirno, tražili su nove putove vjerskoga, crkvenoga i nacionalnoga djelovanja.

Franjo Jurak je svojim hrabrim i katkada neočekivano 'nerazumnim' izričajima ljubavi i milosrđa fascinirao ali i uznemirivao, donekle slično kao što to čini i papa Franjo danas. Bio je župnik koji bi se savršeno uklopio u pontifikat pape Franje i u Jubilej milosrđa.

Čitatelji koji su ga poznavali moći će uspoređivati svoje uspomene i sjećanja s napisanim tekstovima u ovoj knjizi, a za čitatelje koji ga nisu poznavali to je prigoda upoznati iznimno aktivnoga gradskoga župnika čija su vrata župnoga ureda i stana bila uvijek otvorena. Svi potrebiti ljudi i nadasve siromasi mogli su uvijek računati na župnika Franju na Selskoj cesti u Zagrebu.

Ova nam ga knjiga, koja izlazi u suizdanju Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, Katoličkoga bogoslovnog fakulteta i Kršćanske sadašnjosti, predstavlja i približava.naslovi slične tematike

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.