Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Uskrsna čestitka

Što tražite Živoga među mrtvima?
Nije ovdje, nego uskrsnu!
Lk 24,5-6

Sretan i blagoslovljen
Uskrs

želi Vam
Kršćanska sadašnjost!


Biti kršćani ne svodi se samo na to da se držimo zapovijedi nego to znači biti u Kristu, misliti poput Njega, djelovati poput Njega, ljubiti poput Njega; to znači pustiti da on zagospodari našim životom i promijeni ga, preobrazi, oslobodi ga od tmina zla i grijeha.

Draga braćo i sestre, onima koji traže razlog nade koja je u nama (usp. 1 Pt 3, 15), mi pokazujemo Krista uskrsloga. Pokazujemo ga naviještanjem Božje riječi, ali prije svega svojim životom kao oni koji su uskrsli. Pokazujemo radost što smo djeca Božja, slobodu koju nam daje život u Kristu, koji je prava sloboda, sloboda od ropstva zla, grijeha i smrti!

Papa Franjo
Božja muka – nada za tebe

Misli, riječi i molitve o vazmenom otajstvu
Kršćanska sadašnjost, 2018.


Misao dana

Danas si kao biskup uvijek postavljam pitanje: Kako predstaviti vjeru na jednostavan, živ i konkretan način? Velika lekcija u mome pastoralnom životu bila je što sam išao siromašnima, ne noseći im svoju riječ, već srce, spremno slušati i od njih učiti. Prije negoli započnemo govoriti, nužno je razumjeti osobu koja je pred nama, razumjeti je kroz slušanje, kojim odajemo poštivanje i potvrđujemo njezino dostojanstvo. Tek tada mislim da imam pravo nešto reći. (Luis Antonio Gokim Tagle, “Naučio sam od posljednjih”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.