Kršćanska sadašnjost d.o.o.

50. obljetnica svečanog otvaranja i početka Drugoga vatikanskog koncila Zbornik radova

A. Filić, M. Cifrak, N. Malović, R. Razum

  • 230,00 kn
  • Nije na raspolaganju.

* Dostupno u knjižarama Kršćanske sadašnjosti.

Zbornik radova, održan od 15. do 17. studenoga 2012. godine u Zagrebu o 50. obljetnici svečanoga otvaranja i početka Drugoga vatikanskog koncila (1962.) u organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izlazi pune tri godine nakon njegova održavanja.

Zbornik donosi pedesetak stručnih radova, izlaganja i prinosa koji su tijekom simpozija bili izneseni u deset radnih skupina. „Pitanje zašto ovaj zbornik radova izlazi pune tri godine nakon simpozija držimo da ima svoj dvostruki opravdani odgovor.

Prvi odgovor je taj što smo po samom završetku prikupljanja svih doprinosa u proljeće 2013. dobili obavijest iz Agencije za znanost  visoko obrazovanje Republike Hrvatske da će se na našem Fakultetu provesti postupak reakreditacije u akademskoj godini 2013./2014.. To je zahtijevalo da sve fakultetske snage jednoznačno usmjerimo na pripremu i provedbu važnoga postupka reakreditacije. Mnogo toga je trebalo ostaviti po strani pa tako i uređivanje ovoga zbornika. Čim je postupak reakreditacije Fakulteta završen, okrenuli smo se uređivanju zbornika, a zbog njegove veličine trebalo je malo više vremena negoli je uobičajeno, imajući prit0m također na umu da je rad na zborniku bio dodatni posao svima uključenima u njegovu pripremu za tisatk.

Drugu odgovor je taj što se sretno poklopilo da upravo ove 2015. godine i točno 8. prosinca pada 50. obljetnica završetka Koncila. Tako smo s teološkim simpozijem i objelodanjivanjem zbornika radova simbolički obuhvatio i cijeli koncilski proces od 50. obljetnice svečanog otvaranja do 50. obljetnice svečanog zatvaranja Drugoga vatikanskog koncila“, piše u uvodu dekan KBF-a prof. dr. sc. Tonči Matulić.

Zbornik je izišao kao suizdanje Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kršćanske sadašnjosti i Glasa koncila.naslovi slične tematike

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.