Kršćanska sadašnjost d.o.o.

NOVI BROJ "SLUŽBE RIJEČI"

Novi broj "Službe riječi", građe za obnovljenu liturgiju, prvi je u novoj liturgijskoj godini C i već 270. po redu u četrdeset i četiri godine kontinuiranoga izlaženja.
U središtu božićnoga ciklusa liturgijske godine, što obuhvaća najveći dio ovoga sveščića, novorođeno je Dijete i prema njemu usmjereno došašće.
Ovaj broj završava s 5. nedjeljom kroz godinu ili s 10. veljače 2013. godine, a kao i do sada najprije su doneseni materijali ili građa za homiliju i vodič kroz misu nakon čega slijede obrasci homilija za pojedine nedjelje i blagdane.
Za pojedinu nedjelju ili blagdan izabrani su i prigodni citati teologa i pisaca duhovnih tekstova, a svećenicima će, kao i obično, od velike koristi biti i liturgijski oblikovane molitve vjernika, odnosno uvodi u pojedine dijelove liturgijskih slavlja.

Misao dana

Razmislimo malo o djelatnu udioništvu Marije i svetog Ivana na Golgoti. Oni bijahu tamo, dopustili su se u tišini zahvatiti, prožeti i oblikovati otajstvom križa. Ne bih li se ja, sa svoje strane, trebao pobrinuti kako znati umrijeti s Isusom u svakoj euharistiji i prihvaćam li da umrem svom grijehu? Je li moj kršćanski život sagrađen na molitvi i na istinskoj prisnosti s Bogom? Koje mjesto imaju molitva i riječ Božja u mom životu? Na svakom od naših euharistijskih slavlja morali bismo reći kao sveti Pavao: »Dan za danom umirem [...] u Kristu Isusu, Gospodinu našem« (1 Kor 15, 31). (Robert Sarah – Nicholas Diat, “Zamalo će večer i dan je na izmaku”)

na vrh
×
Prijava
Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
×
Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.