Kršćanska sadašnjost d.o.o.

Biram slobodu Udžbenik za katolički vjeronauk šestoga razreda osnovne škole

Mirjana Novak, Barbara Sipina

Biram slobodu

  Nakon što je 2019. godine objavljen kao eksperimentalni nastavni materijal, udžbenik za katolički vjeronauk 6. razreda osnovne škole Biram slobodu 2020. je godine objavljen kao redoviti nastavni materijal.

  Autorice Barbara Sipina i Mirjana Novak udžbenik su koncipirale u devet cjelina (Za slobodu si stvoren, Od ropstva do slobode, Crkva – to smo mi?, Crkva tijekom povijesti, Isus Krist – Osloboditelj, Marija – mati slobode, Sakramenti – Isus među nama, Crkva u crkvi, Dodatak). Na kraju udžbenika navedene su međupredmetne teme.

  Udžbenik je protkan brojnim sadržajima koji učenika nerijetko upućuju na daljnje istraživanje, samostalno promišljanje i djelovanje. „Oslobodi se, razmišljaj, čitaj, promatraj, postavljaj pitanja i traži odgovore“, ističu na samom početka udžbenika autorice, progovarajući kroz likove Dore i Josipa koji dijalogom prate sadržaj čitavoga udžbenika i, na način blizak učenicima, komentiraju, ohrabruju ili pak otvaraju nove teme, potiču nove dijaloge.

  Udžbenik pridonosi stjecanju funkcionalnoga znanja, razvijanju učenikovih sposobnosti i vještina rješavanja problema i donošenja odluka, potiče kreativnost i inovativnost te razvoj kritičkog mišljenja i metakognicije.

  Također, udžbenik potiče primjenu metoda aktivnog učenja i raznovrsnih nastavnih strategija, upućuje na dodatne izvore za stjecanje kompetencija te potiče na proširivanje i produbljivanje znanja. Na kraju svake cjeline udžbenika ponuđen je digitalni alat za samovrednovanje, a elektronički dio udžbenika obiluje interaktivnim sadržajima, audiovizualnim materijalima i dodatnim tekstualnim zapisima.  od istog autora

  drugi kupci su kupili i ovo

  naslovi slične tematike

  na vrh
  ×
  Prijava
  Poslati ćemo vam zaboravljenu lozinku
  ×
  Registrirajte se kao novi web kupac
  • Kupujte naslove iz naše ponude
  • Primajte obavijesti o novim naslovima
  • Kreirajte svoju listu želja
  • Pratite povijest vaših narudžbi

  Vaši podaci su zaštićeni i poznati samo uredništvu naše web stranice. Naša tvrtka se obvezuje da će s vašim podacima postupati u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.