Pretraži u novostima

Došašće u KS-u: akcija uoči sv. Nikole!

- Kategorija : Novosti

Početkom došašća i prosinca, mališani (a i mnogi odrasli) vesele se dolasku sv. Nikole. Ovaj poznati svetac omiljen je u cijelom svijetu. Živio je još tamo u 3. st. i pomagao siromašnima, a poznata je zgoda o tome kako je, da bi spriječio da jedan otac trguje mladošću svojih kćeri, odlučio mu potajice ostaviti vrećicu dukata na prozoru i tako spasio te tri djevojke. Postoji također i legenda da je djeci izrađivao drvene igračke za djecu koja su svoje čizmice održavale čistima. Zaštitnik je djece jer je svojim blagoslovom ozdravio dijete kojem je zapela riblja kost u grlu.

Svojom svetošću Nikola je svakako ostavio svoj trag, a njegovu se zagovoru utječu već nebrojene generacije kršćana.

U vremenu došašća, tijekom cijelog ovog mjeseca, u KS-u smo za Vas pripremili mnoštvo popusta i akcija. Prva od njih traje do utorka, 6. prosinca, blagdana sv. Nikole biskupa. Prilika je to da Vaši mališani kao dar u svoje čizmice i cipelice dobiju i dobru knjigu. 

Među mnogim izdanjima za djecu i mlade izdvajamo ovih nekoliko:

Medvjedić čita Bibliju - Riječ je o slikovnici za najmlađe od najmanjih. Pliširane korice svakako će im se svidjeti, a sadržaj slikovnice iz koje će im roditelji i stariji čitati najvažnije i najjednostavnije biblijske tekstove i poruke prihvaćat će poput ozbiljne igračke. Nabavite je po 20% nižoj cijeni.

365 biblijskih priča za djecu - Najljepše biblijske priče Staroga i Novoga zavjeta prepričane su i sažete te prilagođene dječjoj dobi i u ovako uređenoj zbirci bit će sjajan poklon za naše najmlađe. Nabavite je po 30% nižoj cijeni.

Priča o Božiću - Ova slikovnica priča o dolasku Sina Božjega kao čovjeka u ljudsku povijest, prateći događanja od anđelova navještenja Mariji i rođenja u Betlehemskoj štalici, preko pohoda pastira i triju mudraca, sve do bijega u Egipat. Nabaite je po 30% nižoj cijeni.

Ova i mnoga druga izdanja potražite na akciji do utorka 6. prosinca na Akcija (ks.hr).

Podjeli sadržaj