Pretraži u novostima

Duhovno ljeto s KS-om – nova sniženja

- Kategorija : Novosti

Akcija sniženja na izbor naših naslova, Duhovno ljeto u Kršćanskoj sadašnjosti, ovoga tjedna ulazi u drugu "fazu" – u razdoblju od 18. do 31. srpnja snižena je sljedeća skupina izdanja:

 

 

 

Peter Walker: Stopama svetoga Pavla – ilustrirani vodič po Pavlovim putovanjima

Slijediti stope svetoga Pavla znači zaputiti se na pozamašno putovanje Sredozemljem. Pavlov se djelokrug širi na oko 2.250 km, s mnoštvom mjesta razbacanih duž puta. Ova knjiga slijedi taj itinerar, putujući sjevernim obalama Sredozemnog mora i napredujući iz Jeruzalema prema Rimu smjerom koji je zacrtao sam Pavao. I čitatelj će, uputi li se na taj put, makar i ovom knjigom bez obzira na naše osobno stajalište prema tom neobičnom liku iz daleke prošlosti biti u prilici diviti se čovjeku koji je bio pripravan putovati tako daleko pješice, u lađi ili na mazgi, a sve poradi onoga u što je toliko strastveno vjerovao.

 

Christoph Benke: Mala povijest kršćanske duhovnosti

Uvodeći u svoju knjigu, bečki teolog, ujedno i studentski duhovnik, postavlja pitanje o kršćanskome shvaćanju danas često rabljene riječi 'duhovnost'. On s kršćanskoga motrišta nalazi da je zapravo riječ o pozivu, za što obilje primjera nalazi kako u Starom tako i u Novom zavjetu. Iz poziva, kao konkretizacija duhovnosti, nastaje nasljedovanje, odnosno "zajedništvo s Isusom Kristom". Stoga je kršćanska duhovnost ponajprije življenje, odnosno praksa.

 

Jane Williams: Anđeli

Tko su anđeli? Kako izgledaju? Kako su prikazani u Bibliji, a kako u postbiblijskom vremenu? Donositelji dobrih vijesti, pali anđeli, anđeli kao akteri neobičnih, pa i zastrašujućih susreta… U ovoj knjizi autorica je pozornost velikim dijelom usmjerila prema anđelima iz židovskih i kršćanskih Pisama te tradicijama angelologije koje su se na tim Pismima hranile.

 

Adalbert Rebić: Jeruzalem – 3000 godina

Povijesno-arheološki prikaz grada Jeruzalema autor je napisao u prigodi proslave 3000. godina toga grada prikazujući povijest, arheologiju i vjersko značenje svetoga grada. Jeruzalem, sveti grad triju svjetskih religija: židovstva, kršćanstva i islama, sjecište je kultura, religija i civilizacija kroz povijest, a autor o njemu piše i kao njegov česti posjetitelj (preko 50 posjeta) pa je, uz ostala saznanja i autentični svjedok važnosti toga grada, jednog od najstarijih na svijetu.

 

Božo Lujić: Kratki uvod u novozavjetnu poruku

Koristeći se jednostavnim, ali sadržajnim izričajem kako bi bio razumljiv suvremenom čitatelju pri odgovoru na pitanja o onom bitnom što bi trebalo označavati kršćansku poruku za današnju kulturu i civilizaciju autor, profesor biblijskih znanosti na Katedri Staroga zavjeta KBF-a Sveučilišta u Zagrebu odlazi na njezine izvore, povijesnu osobu Isusa Krista, te u svojoj novoj knjizi ostvaruje dvostruku zadaću: reći ponešto o evanđeljima te ukratko obraditi važnije teme tih i drugih novozavjetnih knjiga.

 

Ostali naslovi:

Kathryn Spink: Brat Roger, Taize

Robert Šreter: Halo, Bože, samo da te čujem...

Antun Šuljić: Sagraditi kuću

Keith Ward: Zašto gotovo sigurno ima Boga

Anselm Grun: Za život u slobodi

Michael Poole: Novi ateizam

Hrvatska biskupska konferencija: Da vaša radost bude potpuna

Henri J. M. Nouwen: U Isusovo ime

Christian Bobin: Živa više nego ikada

Franco Giulio Brambilla: Edward Schillebeeckx

Gregor Maria Hoff: Kritika religije danas

Henri J. M. Nouwen: Otvorenih ruku

Lois Rock, Anna Cinthya Replar: Što je molitva? (knjižica za djecu)

Skupina autora: Isus iz Nazareta u Betlehemu rođen – Biblijske predaje u svjetlu umjetnosti i novog istraživanja

Vlado Košić (ur.): Alma Refugii Mater - Aljmaška Majka od Utočišta: Aljmaško svetište i slavonski marijanski propovjednici 18. i 19. stoljeća. Zbornik radova Nacionalnoga mariološkog simpozija 29. travnja 2005. u Đakovu i 30. travnja 2005. u Aljmašu

Alceste Santini: Izazovi novoga Pape - Laicitet, relativizam, znanost

Drago Štambuk: Ruka radosnica

François-Xavier Durrwell: Krist, čovjek i smrt

Meinard Limbeck: Matejevo evanđelje

 

Knjige po sniženim cijenama potražite ovdje.

Podjeli sadržaj