Pretraži u novostima

Knjiga mjeseca: Narkodileri me žele ubiti

- Kategorija : Novosti

Narkodileri me žele ubiti. Moglo bi se pomisliti – neobičan naslov za knjigu koja je itekako kršćanskoga usmjerenja. Još kada je u glavnoj ulozi jedan svećenik, priča postaje još intrigantnija. Upravo tu knjigu tijekom lipnja, na pragu ljeta, Kršćanska sadašnjost izdvojila je na akciji od 30 % kao Knjigu mjeseca u svojim knjižarama i web knjižari, gdje se može pronaći po cijeni od 91 kn.

U pozadini knjige Narkodileri me žele ubiti zapravo je vrlo teška i važna tema izbjeglica iz Meksika u SAD, njihovim otmicama te narkokartelima koji haraju Južnom Amerikom. Ako postoji knjiga koja osvjetljuje duboko etičku i političku narav evanđelja, onda je to ova. Alejandro Solalinde svećenik je koji na proputovanju susreće i kriminalce kartela droge koji izbjeglice iskorištavaju za unosan posao uz minimalan rizik. Autori knjige su don Alejandro te novinarka Lucia Capuzzi koji, usporednim poglavljima, pišu vrtoglavo zanimljivu priču borbe za život izbjeglica koje više ne tragaju za “američkim snom”, već samo pokušavaju umaknuti smrti.

Naime, nakon života koji je provodio kao ‘običan’ svećenik, don Alejandro odlučio je otvoriti vrata svoga srca i doma strancima u potrazi za utočištem, komadićem kruha i riječima utjehe. Nije šutio, nego je prokazivao izrabljivanje preprodavača droge, umiješanost politike i korumpiranost policije. Narcosi su smjesta reagirali: za njegovu su glavu raspisali nagradu od milijun dolara. Pripovijest o don Alejandru isprepliće se s onom o 20 000 izbjeglica koje u Meksiku svake godine postaju žrtvama otmica, o muškarcima, ženama i djeci koji netragom nestaju, o 20 000 indocumentadosa koje udomljuje ovaj neustrašivi svećenik, o osobama kojima je posvetio život u ime onoga Boga koji se stavio na stranu odbačenih. 

Do kraja lipnja knjigu potražite u knjižarama Kršćanske sadašnjosti ili ju naručite u web knjižari – ovdje.

Podjeli sadržaj