Pretraži u novostima

Knjiga mjeseca o životu i čudima svetca kapucina: Milosrđe u oca Pija

- Kategorija : Novosti

Padre Pio, svetac kupucin, za sobom je ostavio (i još uvijek ostavlja) mnoga čuda koja Gospodin čini po njegovim molitvama i zagovoru. Mistik, gorljivi ispovjednik, dobrotvor, pa i stigmatik te sluga Kristov i štovatelj Marijin – sve je to otac Pio čiji spomendan Crkva obilježava 23. rujna. Toga je datuma Padre Pio preminuo 1968. godine, a svetim ga je proglasio  papa Ivan Pavao II., koji je i sam svjedočio čudesnoj zagovornoj molitvi oca Pija.

Kao jedan od svetaca koji obilježava rujan, Kršćanska sadašnjost kao Knjigu mjeseca izdvaja upravo knjigu o njemu i njegovu životu – Milosrđe u oca Pija, autora Stefana Campanelle. Do kraja mjeseca knjiga se može pronaći po 30 % sniženoj cijeni (84 kn umjesto 120 kn) u knjižarama web knjižari Kršćanske sadašnjosti (dostupna narudžba e-mailom ks-prodaja@ks.hr i telefonom 01 6349 0303).

Rođen kao Francesco Forgione 1887. godine u Pietrelcini, od malih je nogu bio blagoslovljen izvanrednim darom molitve. Postavši redovnik, kapucin, imenom Pio, zaređen je za svećenika 1910. godine te je počeo djelovati u samostanu talijanskog grada San Giovannija Rotonda – u koji i danas pristižu mnogi hodočasnici moleći se ocu Piju. Još su ga za života na glas svetosti dovele njegove karizme, kao i čuda koja je činio, ozdravljajući i utječući na obraćenja mnogih duša, o čemu se, među ostalim, vrlo detaljno, pa i dokumentaristički zahvaljujući nizu pisama, piše u knjizi Milosrđe u oca Pija.

Svetac ispovjedaonice

Sam početak knjige prikovat će čitatelja brojnim zanimljivostima o ranim danima života oca Pija, o teškoćama s kojima se susretao, napose zbog svoje boležljivosti, kao i iskušenjima. Sve to čitatelju brzo otkriva zadivljujući životni put ovoga skromnog mistika kojega u ništa nije moglo omesti u jednoj stvari: služenju za spas duša. Dane je provodio ispovijedajući, koristeći svoje brojne milosti kako bi spasio duše za vječnost. Ne čudi stoga što ga se danas drži „svetcem ispovjedaonice“.

Čudesan fenomen bilokacije

Neprijeporno je i zadivljujuće u ovog svećenika kapucina neumorno stavljanje na raspolaganje mnogima koji su u Boga tražili milosrđe i oproštenje. Jednako je neprijeporan i iznenađujući način na koji se stigmatizirani svetac s Gargana kretao po cijelom svijetu, njegove bilokacije, a da se nije ni pomaknuo iz San Giovannija Rotonda, kako bi potaknuo grješnike na potragu za milosrdnim Bogom. Kako stoji u knjizi Milosrđe u oca Pija, njegov izlazak u potragu za čovjekom potrebitim milosti, zahvaljujući tomu čudesnom fenomenu bilokacije koji mu je darovan, nije bio drugo doli znak ljubavi milosrdnog Boga, koji prvi ljubi, koji prvi odlazi u potragu, koji prvi poput prosjaka iščekuje čovjekov odgovor ljubavi. 

Na nešto više od 150 stranica, knjiga Milosrđe u oca Pija čitatelja vodi na put niza svjedočanstava, prikazuje brojna čudesa i karizme oca Pija, od bilokacije do transverberacije, te proniče put milosrđa po kojem otac Pio i danas živi i uslišava mnoge vjernike. Darovi kojima je Gospodin blagoslovio svetoga oca Pija vrlo su obilni (vizije, stigme, bilokacije i predviđanja, dar ispovijedanja i čitanja ljudskih srdaca, čuda) podsjećaju nas i danas na veličinu naše vjere, snagu milosrđa, vrijednost sakramenata, a osobito ispovijedi, kao i na potrebnu pomoć i zagovor svetaca. 

Upravo ovo vrijeme oko spomendana oca Pija pravi je trenutak da se ovoga djelitelja božanskoga milosrđa bolje upozna, a ova će knjiga mnoge zasigurno duboko dirnuti.

Knjigu potražite ovdje, ili u knjižarama Kršćanske sadašnjosti, sniženu 30 % do kraja rujna.

Podjeli sadržaj