Pretraži u novostima

Knjiga mjeseca: Samo jedna Crkva

- Kategorija : Novosti

Papa u miru Benedikt XVI. preminuo je blago u Gospodinu u subotu 31. prosinca 2022. Vijest o tome obišla je svijet i potaknula vjernike na zahvalnost za njegov život, učiteljstvo i papinsku službu.

Tim povodom knjiga mjeseca Kršćanske sadašnjosti je djelo „Samo jedna Crkva“, koja donosi usporedne glasove dvojice papa, pape Franje i pape u miru Benedikta, o ključnim temama Crkve i učiteljstva.

Ovih godina vjernici su mogli zamijetiti ne samo posebnosti teoloških i pastoralnih stilova u tumačenju istoga učiteljstva nego i duboko zajedništvo u odanosti između dvojice papa. Ova knjiga trajni je znak te prisne bliskosti, koja usporedno donosi glasove Benedikta XVI. i pape Franje o temama ključnima za sve muškarce i žene našega vremena.

Državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin, navodi da je ova knjiga „početnica kršćanstva" koja se bavi vjerom, Crkvom, obitelji, molitvom, istinom i pravednošću, milosrđem i ljubavlju. Dvojica prvosvećenika pružaju duhovnu utjehu s različitim stilovima komunikacije te čitateljima pružaju raznolike perspektive i bogatije iskustvo. Knjiga je namijenjena ne samo vjernicima, već i svim ljudima koji traže glas Crkve u vremenu krize i nesigurnosti.

Knjigu potražite tijekom siječnja u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti po 30 % nižoj cijeni (za 18,20 € odnosno 137,13 kn umjesto 26 € odnosno 195,90 kn).


Podjeli sadržaj