Pretraži u novostima

Noć knjige 2021. u Kršćanskoj sadašnjosti!

- Kategorija : Novosti

Knjige su veliki dar: informiraju nas, pričaju nam priče, uče nas, tješe, opominju, nadahnjuju, savjetuju, podsjećaju… Danas, suočeni s pandemijom, potresima, neizvjesnošću, sve se češće okrećemo traženju smisla. Uz Noć knjige 2021., u akciji Riječ kao lijek Kršćanska sadašnjost pripremila je popis ljekovitih knjiga koje čitatelju nude duhovni lijek. S naglaskom na biblioteku Biblica, Zrno, samu Bibliju i gotovo stotinu izdvojenih naslova na akciji, Noć knjige prati popust od 20 do 70 % u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti. 

Uz Svjetski dan knjige i autorskih prava i ljekovitu moć čitanja, kao slogan ovogodišnje Noći knjige, Kršćanska sadašnjost naglasak stavlja na Riječ kao lijek, misleći pritom na sve dobrobiti koje knjiga i čitanje može donijeti čitatelju, a osobito na Bibliju. Kao poticaj za čitanje Biblije snimili smo nekoliko videopriloga s dr. Slavicom Dodig (Zdravlje i bolesti u Bibliji, Djeca i mladi u Bibliji, Stariji u Bibliji) i vlč. Đuricom Pardonom (Putovima cjelovite ekologije - kako kršćanske principe usuglasiti s onim ekološkima, etičkima i socijalnima). Videoprilozi se mogu pronaći na YouTube kanalu Kršćanske sadašnjosti, a tijekom projekta Knjiga svima i svuda do 30. travnja objavljivat ćemo ih i na Facebooku i Twitteru.

Tijekom dana čitatelji će na društvenim mrežama Kršćanske sadašnjosti moći pratiti poticajne materijale pod zajedničkim nazivnikom Riječ kao lijek i sudjelovati u darivanju knjiga.

Popis ljekovitih knjiga Kršćanske sadašnjosti

1. Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju, vlč. Odilon Singbo 

2. Molitva, papa Franjo

3. Za bolji svijet, Tomislav Ivančić 

4. Kako danas moliti, Jörg Zink 

5. Snaga tišine, Robert Sarah-Nicolas Diat 

6. Pastoralne-duhovne vježbe, Bono Zvonimir Šagi 

7. Anđeo stresa, Anselm Grün 

8. Duhovnost prikupljanja sredstava, Henri J. M. Nouwen 

9. Utjeha mesijanske nade, fra Stipo Kljajić 

10. Suze nemaju zadnju riječ, Josef Dirnbeck 

“Naš način čitanja Biblije trebao bi dati novi pomak našem biblijskom apostolatu: pomak od knjige na riječ. Naša dužnost nije samo ni nadasve tiskanje i raspačavanje Biblije, što je dakako važno. Naša je dužnost nadasve: oživljavati Božju riječ u srcima sve naše braće i sestara po svijetu.” prof. dr. fra Jerko Fućak

Sve naslove Kršćanske sadašnjosti na akciji uz Noć knjige potražite ovdje.

Podijeli sadržaj