Pretraži u novostima

Odjeci Susreta Hrvatske Katoličke Mladeži

- Kategorija : Novosti

Prošlog vikenda, 17. i 18. rujna, održan je 11. Susret hrvatske katoličke mladeži, ovog puta u Bjelovaru. Tisuće mladih slilo se u sjedište Bjelovarsko-križevačke biskupije na molitvu i okupljanje oko Krista u pjesmi, molitvi, druženju i slavljenju.

Na susretu su mladi imali prigodu, između ostaloga, i kupiti naslove KS-a snižene posebno za njih. Kao odjek na SHKM, pripremili smo za Vas vrijedne naslove na sniženju! Izdvajamo nekoliko izvrsnih izdanja, a cijeli popis možete pronaći na kraju ovoga teksta.

Aurelije Augustin: Ispovijesti

U Ispovijestima sveti Aurelije Augustin u svjetlu Biblije reinterpretira vlastiti životni put kako bi mogao shvatiti svoju sadašnjost i, još važnije, svoju budućnost. Pisane krajem četvrtog stoljeća, Ispovijesti su i danas jedno od najutjecajnijih djela zapadne književnosti. Augustinova poznata rečenica: »Nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi, Gospodine«, nezaobilazni je dio našega kulturnog naslijeđa.

Alejandro Solalinde i Lucia Capuzzi: Narkodileri me žele ubiti

Moglo bi se pomisliti – neobičan naslov za knjigu koja je itekako kršćanskoga usmjerenja. Još kada je u glavnoj ulozi jedan svećenik, priča postaje još intrigantnija. U pozadini knjige zapravo je vrlo teška i važna tema izbjeglica iz Meksika u SAD, njihovim otmicama te narko-kartelima koji haraju Južnom Amerikom. Ako postoji knjiga koja osvjetljuje duboko etičku i političku narav evanđelja, onda je to ova.

MOJ OSOBNI PLANER

»Nemojte dakle zabrinuto govoriti: ‘Što ćemo jesti?’ ili: ‘Što ćemo piti?’ ili: ‘U što ćemo se obući?’ Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno. Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati. Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova.« (Mt 6, 31-34)

Remigio Battel i Govani Lazzar (prir.): Iz dubine svoga siromašnog srca - Pisma i drugi spisi svetog Leopolda Bogdana Mandića

Pisma i spisi iz svetčeve vlastite ruke i srca otkrivaju nam svu dubinu njegova unutarnjeg života, ali i aktualnost njegova apostolskog poslanja. Ovi nam tekstovi pokazuju da je sv. Leopold itekako suosjećao s ljudima, s njihovim patnjama i problemima, ali i to da je znao teološki i vjerski obraditi njihova pitanja i probleme.

Papa Franjo: Molitva

Dah novog života sabire najznačajnije riječi pape Franje o molitvi, kako bi pomogla kršćanima da žive osobni odnos s Gospodinom. Posebno mjesto u ovoj zbirci zauzimaju kateheze koje je Papa održao na temu Očenaša na audijencijama srijedom. “Isus ne daje apstraktnu definiciju molitve niti poučava neku učinkovitu tehniku molitve da bi se nešto „dobilo“. Umjesto toga, on poziva svoje da steknu iskustvo molitve, stavljajući ih izravno u kontakt s Ocem, pobuđujući u njima čežnju za osobnim odnosom s Bogom, s Ocem.

Ostala izdanja na popustu:

MALI PRINC ZA MALE I VELIKE

PROMETNI ZNAKOVI LJUBAVI

PRIJATELJSKI

DAROVI DUHA SVETOGA

TVOJA RUKA U MOJOJ RUCI

FRCANJE ISKRI

EVANĐELJA U TRAPERICAMA (god. A)

EVANĐELJA U TRAPERICAMA (god. B)

EVANĐELJA U TRAPERICAMA (god. C)

SITNE ZGODE S BISEROM

SLOBODA NA KUŠNJI

ANGELUSI

LEVIJATAN

POZIV BIBLIJSKIH PROROKA

ŽELIM DA POSTOJIŠ

TEOLOŠKA PROMIŠLJANJA O ZAZIVIMA BOŽJEM MILOSRĐU

MANE I VRLINE

SUSRET SA ŽIVIM BOGOM

33 MEDITACIJE

NE PROPUSTI ŽIVJETI SVOJ ŽIVOT

OTKRIJ SVETO U SEBI

100 UTJEŠNIH RIJEČI U TEŠKIM ŽIVOTNIM TRENUCIMA

BLAGA SLOVA - dobre riječi za cijeli život

BUDNI BUDITE I MOLITE

RECITE TO SVIMA

JA MU VJERUJEM

MALI REDOVNIK I PITANJE TIŠINE

KAKO DANAS MOLITI

Podjeli sadržaj