Pretraži u novostima

Peta obljetnica smrti fra Bonaventure Dude

- Kategorija : Novosti

Fra Bonaventura Duda (1924. – 2017.) bio je franjevac i svećenik, teolog, bibličar, sveučilišni profesor, pjesnik, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, glavni urednik (s Jurom Kaštelanom) tzv. Zagrebačke Biblije, prevoditelj Novoga zavjeta i skladatelj. Fra Bonaventura Duda imao je istaknutu osobnost te jednostavnu i blagu ljudskost. 

Kršćanska sadašnjost izdala je nekoliko njegovih knjiga (Što je za me Biblija?Razmišljam o Alojziju Stepincu, Savjest i obraćenje u BiblijiSjeme je riječ Božja...), a o samome fra Dudi objavljene su knjige Vjeropoj riječi fra Bernardina Škunce i Živio sam u vrijeme fra Bonaventure Dude autora Stjepana Licea.

Vjeropoj riječi je roman-esej. Kako piše akademik Josip Bratulić, to je „zgusnut i pjesnički tekst, koji je u isto vrijeme hagiografija, razgovori i odgovori na pitanja, kratki teološki sažeci o temeljnim istinama Crkve, dokumentacija koja je iznesena u govorenom obliku. Veliko djelo dostojno i vrijedno čitanja i promišljanja.“

U proslovu knjige Živio sam u vrijeme fra Bonaventure Dude Stjepan Lice piše da smisao ovih stranica nije predstaviti fra Bonaventuru Dudu na sustavan način, nego pokušati prikazati kako se on u svojoj iskričavosti i utišanosti odrazio i nastanio u njegovoj životu i njegovoj duši, posvjedočiti o njegovim tragovima zauvijek utisnutima u putove kojima prolazi.

Uz godišnjicu smrti fra Bonaventure pripremili smo prigodni popust od 30 % na niz izdanja:

Savjest i obraćenje u Bibliji

Što je za me Biblija

U svjetlu Božje riječi

Živio sam u vrijeme fra Bonaventure Dude.

Podjeli sadržaj